Anglisztika angoltanár?
Üdv.
Anglisztikára jelentkeztem, azzal a céllal, hogy angoltanár legyek. Mint olvastam augusztusban kell a tantárgyakat felvennem és az lenne a kérdésem hogy van-e olyan kötelező tantárgy, amit már az első félévben kötelező bejelölnöm hogy végül a tanári képzésen is részvehessek? Gondolom hülye kérdés, de most kezdtem csak el utánaolvasni a felsőoktatással kapcsolatos infóknak és eléggé el vagyok még tévedve.
Köszi!
Szia!
Ha tanár akarsz lenni, akkor célszerűbb (lett volna) osztatlan tanárszakra jelentkezned, ahol 5 év alatt kétszakos (angol+még valami) tanárnak tanulsz.
Anglisztikával csak úgy válhatsz angoltanárrá, ha elvégzed a 3 éves anglisztika alapszakot, utána pedig a 2 éves anglisztika mesterszakot is, és a mester közben vagy után a rövidciklusú , 1 éves angoltanár mesterszakot is elvégzed (tehát kb. ugyanott vagy időben, de csak 1 szakos tanár lettél és közben 3 szakdolgozatot kellett írnod 1 helyett).
Melyik egyetemre mész amúgy? Van, ahol az első évben még át lehet jelentkezni alapszakról valamilyen osztatlan tanárira. Az ELTE-n van erre lehetőség pl.
Angolon szóba jövő alternatíva még az alapszak után az 1 éves angol nyelvoktató mesterszak, de ezzel nem lehet közoktatásban tanítani, csak magánban,
nyelviskolában.
A tanárhiány és az angol nyelv népszerűsége miatt sima anglisztikás diplomával is egész biztosan fogsz tudni tanítani valamilyen formában ha ezt szeretnéd, de hivatalosan angol*tanár* csak úgy lehetsz amit írtam.
Amúgy senki nem írta, hogy hülyeség lenne.
De a kérdezőnek muszáj lesz hozzászoknia, hogy jobban utána kell olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!