Lehet belőlem angoltanár úgy, hogy nem angol szakra járok az egyetemen?
Gyerekkori vágyam, hogy nyelvtanár legyek majd (nem feltétlenül állami iskolában, inkább magántanárként). Gimiben angolt és franciát tanulok, mindkettőt nagyon szeretem, de mindkettőből gyenge C1 szinten járok nagyjából.
A szüleim nem igazán támogatnak ebben, úgyhogy más egyetemi szakokra adtam be a jelentkezésemet, amik szintén érdekelnek. de az a kérdésem, hogy van-e olyan tanfolyam, vagy egyetemen kívüli képzés, amivel annyira jó lehet a tudásom angolból (vagy franciából), hogy majd taníthassam is. Mert úgy látom, hogy nagyon nagy tudás kell azért ehhez, hogy tanárként tudjak válaszolni a felmerülő kérdésekre.
De fogalmam sincs, hogy miként lesz valakiből nyelvtanár tanári dpiloma nélkül.
Köszönöm!
18F
Magántanárként elvileg bárki taníthat, oda nem elvárás a diploma, sokan tanítanak anélkül is, a kérdés az az, hogy mennyire hiteles valaki és mennyire tudja jól elmagyarázni a dolgokat meg válaszolni a kérdésekre. Van valami külföldi angoltanári képzés, azt hiszem TEFL a neve, akár egy hónap alatt el lehet végezni a tanfolyamot.
Viszont iskolában meg nyelviskolában semmiképp nem lehet tanári vagy angol szakos végzettség nélkül tanítani, én úgy tudom.
Nem, nem lehetsz!
KÖTELEZŐ elvégezned egyetemi tanári szakod, anélkül gyakorlatilag senki vagy! A kutya se fog keresni, ha nincs tanári végzettséged és hiteltelen maradsz, tudhatsz te akárhogy angolul!
Mellesleg a helyedben elfelejteném a nyelvtanári munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!