Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gazdákodás és menedzsment...

Gazdákodás és menedzsment vagy kereskedelem és marketinget éri meg jobban választani a mai világban?

Figyelt kérdés
Ha esetleg tudnátok írni pár infót a két szakról, azt megköszönném!

2022. jún. 22. 22:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%

Utolsó te hogy tudtál ennyi baromságot összehordani egy szuszra? :))

Remélem nem vagy “igazi közgazdász”, de ha igen, oszd már meg velünk, hol tanulsz, hogy nagyon messziről el tudjuk kerülni azt a helyet…

Eszem megáll tényleg.

2022. jún. 24. 06:12
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Nem magamtól hordtam össze, könyvből másoltam ki.

De cáfold meg! Milyen pozitív externális hatása van? Egy 500 ft-os Coca Cola pl semmivel nem tud többet, mint a sajátmárkás 100ft-os kóla, csak előbbinek nagyobb a hype-ja és a marketingje. Vagy a kedvencem a “vegyél egy mágneses csodakarkötőt, ami majd meghosszabbítja az életed 50 évvel” tipusú átverések.

Soha nem szerettem a marketinget, legszívesebben a tantervből is kivennèm.

2022. jún. 24. 13:32
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

12. Hülyeségeken nincs mit megcáfolni, de tessék.

Ezek szerint te közgazdász szakos vagy? Mert akkor NAGYON félreérted, mi az a marketing… szó szerint köze nincs a marketingnek ahhoz, mint amiket összehordasz itt. Vagy az a könyv, amiből kimásoltad. (Melyik ez a könyv? Szerintem add le papírgyűjtésen, kb. erre jó…)

“Egy 500 ft-os Coca Cola pl semmivel nem tud többet, mint a sajátmárkás 100ft-os kóla, csak előbbinek nagyobb a hype-ja és a marketingje.”

Ezek szerint te nem érted:

- mi az a marketing [sic!]

- a fogyasztói magatartást

- a piac működését

Szerintem egy “igazi közgazdásznak” ezeket legalább minimálisan ismerni illene…. Nem tudom, hogy alk. közgáz vagy GPME szakos vagy-e, de nem hiszem el, hogy nem volt még behavioral economics…

A kérdésedre válaszolva: a coca cola azért a legelterjedtebb, mert

- ez a legjobb ízű (!)

- ennek van a legjobb értékajánlata (“jéghideg coca-cola egy karnyújtásnyira” == kóla automaták stb.)

A fogyasztók nem hülyék. Megvehetik fele annyiért a Kofolát, a Pepsi Colát stb. Azért a Coca Colát veszik, mert íz szerint ez a legjobb. A szabadpiac ezt az ízt választotta – kvalitatív piackutatásokon IS, meg a fogyasztási adatok szerint is. Ha a Trombi Dumbi kóla jobb lenne, azt vennék az emberek fele annyiért.

Tudod ebben hol van a marketing? A piackutatásnál, termékfejlesztésnél, logisztikánál (például cola automaták) stb. A reklámot nem is marketingesek csinálják, hanem kommunikációsok.

Tényleg ne haragudj, nem akartam személyeskedni, de nagyon kiábrándító, amikor egy “igazi közgazdásznak” halvány lila fingja sincs a gazdaság alapfogalmairól sem.

2022. jún. 24. 14:07
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Na könyvből másolás.Tipikus ember,aki még életében nemjárt egyetem közelébe se.Gindolom van egy álom képe,hogy hogyan működik a gazdaság és azt akarja rá eröltetni másokra.Jó tanács:hagyd ezeket a dolgokat olyanokra,akik értenek hozzá,te meg keres vmi képességeidnek megfelelő dolgot...(és igen,én se vagyok közgazdász,csak mérnök,de egy közgazdászhoz képest szinte semmit se tudok...)
2022. jún. 24. 17:40
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
ebben a tában*
2022. jún. 24. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!