Kereken 400 ponttal van esélyem bejutni pszichológiára?
Amúgy nem akarok bunkó lenni :) de felvi.hu :) tudsz szurni egyetemre, karra stb . Fogalmam nincs a pszichologia számokról, de ott biztosan megtalálod :)
Tudom, a mostani számok meg messze vannak, de tudsz spekulálni az előző évekből .
420-440 , nagyjából akkor ez a szint. De hallani lehetett már nagy esesrol. Emelkedni nem
Hiszem, hogy fog, max nem
Sokat . 2 voltam . Van esély , az mindig van, de így akkor azért kell
Szerencse . Én kivanom neked :)
Szóval
Igen akkor allamira ezek mennek. 2 voltam szinten .
Köszi a válaszokat.
Hát akkor majd első diploma után.
Azért sajnálom,a nulláról kapartam össze ennyi pontot ,80 százalékos emelt érettségit tettem.
Viszont ha valaki angol nyelvűre megy akkor Magyarországon nem dolgozhat vele? Vagy ez hogy van? Valaki esetleg tudja?
400 pont az államilag meghatározott minimum ponthatár pszichológia szakon. Az alá semmiképp nem mehetne a ponthatár az államilag támogatott képzésen. Mivel azonban hatalmas a túljelentkezés a szakra mindegyik egyetemen, ezért jóval 400 pont felett, de még 420 pont felett is szokott lenni a ponthatár. Az idei érettségiket ráadásul a többség nem tartotta nehéznek, az igazán jó tanulók pedig valószínűleg a szóbelivel sem rontottak, így ponthatár csökkenést (kb. 1-2 ponton túl) nem tudok elképzelni. A felvehető létszámot sem növelték az egyetemek, úgyhogy semmi nem utal arra, hogy a minimálisnál nagyobb csökkenés várható (sőt, én inkább pici növekedést tippelek, de majd meglátjuk).
Az angol nyelvű képzés ugyanolyan, mint a magyar, csak angolul. (Bár hallottam olyanokat, hogy az egyik egyetemen nem tudtak rendesen angolul az órát tartó tanárok, úgyhogy a képzés minősége onnantól kezdve szerintem vitatható...) Viszont mindegyik egyetemen idegennyelvi hozzájárulást kell fizetni ilyen esetben, ami nem olcsó. Ennek összege megtalálható a felvi.hu-n.
Egyébként, kérdező, az a helyzet, hogy szép eredmény a 80%-os emelt, tényleg gratulálok hozzá, de ez nem kimagasló teljesítmény a pszichológia szakra felvételizők között. Nekem a rosszabb emeltem volt pont 80%-os, de emellett volt egy 88%-os is, a középszintűk mind 90% körül voltak, és volt felsőfokú nyelvvizsgám. Így vettek fel egészen kényelmesen, mert 450 pont fölött voltam. Tény, hogy az életemet semmilyen más módon nem befolyásolta, hogy ilyenek lettek az érettségi eredményeim, de ez kellett ahhoz, hogy felvegyenek.
Nem tudom, hogy kifejezetten pszichológus akarsz-e lenni, de ha nem, akkor
- ha segítő foglalkozást keresel, akkor a szociális munkásra sokkal alacsonyabb a ponthatár
- ha a tudományos része érdekel, akkor a szociológia van ugyanolyan jó, és oda is könnyebb bejutni (csak utána sokkal matekosabb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!