Ha 435 pontot sikerült szereznem a felvételin, és körbejelöltem az összes orvosit, akkor elkönyvelhetem magambam, hogy valahova biztos fel fognak venni?
3-as én is ezen gondolkodom. Pestre valószínűleg nem férek be, de szerintem valamelyik vidékire igen.
1-es, vidéken az eddigi legmagasabb ponthatár 428 volt 2019-ben. Azt megértem, hogy elvégezni nehezebb, mint bekerülni, de az orvosin azt fogják számonkérni, ami érdekel, az embertant. Nem pedig azt, hogy a gyertyános-tölgyös társulás milyen fajokból áll, illetve hogy hogyan lehet timföldet előállítani.
Körbejelölni?:DDD
Ha arra számítasz, hogy csak embertanból áll az orvosi, kellemetlen meglepetések fognak érni
A fiam gyógyszerészetire felvetelizik jövőre és teljesen érthető amit írsz kérdező.
Etológia, ökológia halál egy biológiát, kémiát ilyen szinten szerető embernek.
Mindenki így van az egyetemmel. Előtte az emberek azt hiszik, majd azt tanulják ami érdekli őket. :D
Aztán majd rájössz, hogy nem. Akkor vergődsz pár évet abban a végeláthatatlannak tűnő fostengerben, aztán egyszer csak lesz egy diplomád.
Meg vannak szobelik, azokkal tudsz javítani. Egyébként lehet pestre is befersz, volt amikor 430 volt a ponthatar. De vidékre tuti, Pécsen tavaly 408 volt talan.
Abban igazuk van hogy nem csak azt fogod tanulni ami érdekel, lesz ott gyógyszerészét is meg sok minden szépség. De te tudod mire vallalkozol az a lényeg, sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!