Az egyetemekre vonatkozó kormányrendelet a koronavírus miatt biztosan érvényes és elkönyvelhetem, hogy holnaptól távoktatás folyik vagy amíg egyetemtől sem kapunk információt, addig menni kell?
Figyelt kérdés
2020. márc. 11. 16:24
1/13 anonim válasza:
Természetesen az egyetem tájékoztatni fog időben minden érintettet.
2/13 anonim válasza:
Amíg nem kapsz hivatalos rektori üzenetet addig járnod kell
3/13 anonim válasza:
A kormányrendelet ma 15:00-tól érvényes, ergo egy rektori utasítás nem írja felül. Természetesen szerintem még a mai napon tájékoztatást kapsz arról, hogy holnap már nem kell bemenned. Bár pl a 5 órától kezdődő előadásra sem.
Szóval lényegében elkönyvelheted, hogy holnaptól nem kell.
4/13 anonim válasza:
"A kormányrendelet ma 15:00"
Ezt honnan veszed? A tájékoztatóban azt mondták, hogy leghamarabb a holnapi naptól érvényes, de lehet csak hétfőtől.
5/13 anonim válasza:
A kormányrendeletet a rektor természetesen nem írhatja felül. De még nem tudjuk, RÉSZLETEIBEN mi áll majd a rendeletben, pl. azt sem tudjuk, hogy holnaptól vagy hétfőtől lesz-e érvényes. A részleteket nyilván a rektorokra fogják bízni: pl. távoktatás lesz (nálunk valószínűleg ez lesz), ha igen, milyen formában (mert online nem követelhető mindenkitől, hogy elérhető legyen, és az egyetemi rendszerek sem bírnák előzetes felkészítés nélkül), esetleg a szemeszter meghosszabbítása (ilyet is hallottam már), a gyakorlatokat mikor és hogy fogják majd pótoltatni stb., mert ez szakfüggő is. A rektori utasításoknak megfelelően kell eljárni.
6/13 anonim válasza:
4-es:
Magyar Közlöny 2020. évi 39. szám 4. par:
Ez a rendelet a kihirdetése napján 15 órakor lép hatályba
Csak, hogy nehogy azt mond, hogy én találtam ki.
7/13 anonim válasza:
És valóban a tájékoztatóban azt mondták, hogy holnaptól vagy legkésőbb hétfőtől, de a tájékoztató után 30 percel már rakták is fel a határozatot. Holnap már biztosan nem kell sehova se bemenni. Jövőhéten meg szerintem már a középiskolák is zárnak..,de ez majd kiderül.
8/13 anonim válasza:
És ebben hol olvasol bármilyen konkrét intézkedésről?
9/13 anonim válasza:
Az intézkedéseket Magyarország Kormánya hozta nyílvánosságra, azok is amik a sajtótájékoztatón elhangzottak. Mit nem lehet ezen érteni?
10/13 anonim válasza:
4es.
Te jó nagy ökör vagy, ha azt sem fogod fel, amit láttál, hallottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!