Mennyi idő alatt kaptátok meg a kresz vizsga díj visszatérítést?
Van ez az új kormányrendelet, miszerint, ha megfelelek bizonyos feltételeknek (20 év alatti vagyok, sikeres kresz vizsgát tettem 2018. július 1.-je után, és a befizetett díjakról számlám is van),akkor 25.000Ft-ot visszaigényelhetek a kresz tanfolyam és vizsga díjából.
Ez mind szép és jó - nagy nehezen sikerült is elrendeznem a papírokat - ,de többektől is hallottam, hogy két héten belül megkapták az összeget, nekem viszont negyedik hete húzódik a dolog. :/ Ha ez számít valamit, kormányablakban adtam le, ott azt mondták minden rendben, felküldik a nyugdíjfolyosítóhoz. Szerintetek még meddig érdemes várnom mielőtt valakihez fordulok? (Lassan elérem a korhatárt.)
Szia!
A kormányrendelet szerint:
5. § (1) A támogatás megállapítására irányuló eljárás határideje teljes eljárásban 30 nap.
Azaz attól a naptól kezdve, amikor az ügyintéző megkapja a kérelmet, 30 napon belül elvileg lefolyik az eljárás, amivel a jogosultságodat megállapítják.
6. § (1) A támogatást a NYUFIG a megállapító határozat kiadását követő 13 napon belül a kérelemben megjelölt belföldi pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára utalással folyósítja.
Végetér az eljárás, kiadnak egy határozatot. A rendelet nem írja, hogy mennyi idő, mire a határozatot, miszerint jogosult vagy, kiállítják. Legalábbis nekem nem derül ki a rendeletből. Miután kiadták a határozatot, 13 napon belül kapod meg a pénzt.
Elvileg tehát: 30+13 nap + a kézbesítés ideje + a határozat kiadásának ideje (ami lehet, hogy a 30 napban már benne van, nem tudom)
Mivel kormányablaknál adtad le, elvileg aznap vagy másnap meg kell érkeznie a kérelmednek.
Összesen legfeljebb kb. 43-45 napot kell tehát várnod. Ha azután sem kaptad meg, érdeklődj a kormányablaknál, lehet, hogy adminisztrációs hiba csúszott be.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!