Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogi vs. kereskedelem és...

Jogi vs. kereskedelem és marketing?

Figyelt kérdés
Igen tudom, elég más irány mind a kettő, de egyszerűen nem tudok választani. Segítsetek légyszi, szerintetek melyik a jobb, melyiket éri meg inkább tanulni? Mindkettő egyformán szimpatikus, viszont a jogtól félek, mert ahogy hallom borzalmasam sokat kell tanulni, mindenkit kicsinál lelkileg ráadásul nehéz vele elhelyezkedni is... Ez így igaz?

2022. jún. 2. 23:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%

Amúgy tudom a közigazgatásról rossz az emberek véleménye, de én speciel a dupláját keresem, mint kezdő ügyvédként és a jelenlegi helyemen a második karrierszinten állok. Nem mondom, hogy a közigből mennék nyugdíjba, de itt is vannak jó lehetőségek.

Abban viszont az előbbi válaszolónak van igaza, hogy eredményeket is fel kell mutatni! Meg sokat számít a kommunikáció, illetve hogy mennyire tudja magát eladni az ember. A hallgató kollégának azért kitartást kívánok, de ezzel a hozzáállással nem is nagyon leszel szimpatikus a nagyágyú munkáltatóknak! És nincs, nincs a jogászokból túlképzés.

2022. jún. 3. 10:47
 12/17 anonim ***** válasza:
24%
De igen az van, attól függetlenül, hogy tájékozatlan vagy. A hibámat pedig javítottam, ha már itt tartunk. Én tudok írni.
2022. jún. 3. 11:16
 13/17 anonim ***** válasza:
60%

Nem vagyok tájékozatlan :)

És én (a 11-es) egy másik válaszoló vagyok nem az előzőek.

2022. jún. 3. 11:34
 14/17 anonim ***** válasza:
80%

12.

Jesszus, te milyen kegyetlenül buta vagy. :DDD Csak röhögni lehet az ilyeneken, mint te.

Nem megy a jog, az egy dolog, de itt sírsz egy anonym fórumon úgy, hogy láthatólag még munkatapasztalatod sincs. Tele a világ lehetőségekkel, csak meg kellene ragadni, meg találni, de az neked nem megy, mert ennyire vagy képes. Egy anonym fórumon bizonygatod a marhaságodat, és azt, hogy te mennyire kompetens vagy.

Még azt sem tudtad észre venni, hogy a 11-es válaszoló különbözik a másik válaszolótól. :D Ez már a szövegből kiderül.

A legnagyobb röhej benned az, hogy elkezded elemezni a helyesírást, mikor orbitális hibát vétesz. :D Mekkora fail, te jó ég.

Gondolom kemény pénzeket fizetsz azért, hogy jogra járhass, felvettek kb. 350 ponttal, de szenvedsz vele. Akkor hagyd ott, és menj át marketingre. :D Ilyen felfogással sokra nem fogsz jutni amúgy sem.

A vitasítlusod katasztrófa, nem hivatkozol tényekre, hanem nyomod a bullshit mantrádat. Képtelen vagy utánanézni statisztikáknak, vagy pedig felfogni, amit előtted írtak. Azt állítottad, jogászból túlképzés van, marketingesből nem (bár kétlem, hogy tudnád mit jelent a “marketinges”), mikor közel azonos számban végeznek évente. :D

Btw: ellátogattál már olyan alapvető álláshirdetési portálokra, mint profession, jogi fórum? A tucatból említettem kettőt. Megnézted milyen jogászokat keresnek, és mennyit?

„Én tudok írni” Érzékeled a különbséget? Tudok/nem tudok írni vs. Tudok helyesen írni. :D

Legyen már önkritikád, legalább egy minimális, ha már értelmi szinten nem vagy egy nagy szám. Jah nyugodtan sírjál tovább, meg szemezgesd a gépelési hibákat, kit érdekel, én elégedett vagyok magammal, meg ahol vagyok. További jó lepontozást, senkit nem érdekel melyik válaszomat pontozod le. :D

2022. jún. 3. 11:52
 15/17 anonim ***** válasza:
12%
Kezdjük ott, hogy az összes feltételezésed hibás. Alaptalanul sértegetsz egy számodra teljesen ismeretlen embert. Nem vagyok buta, és egyébként nem érdekel, hogy te minek gondolsz. A jog pedig megy, és az ELTE-n tanulok államin. Szóval erről ennyit. A munkalehetőségeket szidtam, nem azt ecseteltem, hogy nem megy a jog. A szövegértesed 0. A statisztikákkal és a helyesírással pedig tisztában vagyok. Nekem nincs szükségem bizonygatásra, és ha már itt tartunk, a kérdezőnek válaszoltam anno, mire te belekötöttél a válaszomba. Egyszóval ez az egész téged minősít, nem engem. Részemről itt befejeztem a veled való értelmetlen diskurzust. További kellemes mocskolódást, nagyon sokra fogod vinni a munkádban ezzel a stílussal:D
2022. jún. 3. 12:04
 16/17 anonim ***** válasza:
14%

A marketingnek nincsenek pozitív externális hatásai a társadalomra. A marketingesek haszontalanok közgazdasági szempontból is.

Jogászként többet tehetsz a társadalomért.

2022. jún. 3. 17:16
 17/17 anonim ***** válasza:
36%
Amúgy én hagynám az összes ilyen marketing meg menedzsment üzleti hülyeségeket. Az lesz igazi közgazdász, aki alkalmazott közgazdaságtan szakon végez.
2022. jún. 3. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!