Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most miért akar mindenki...

Most miért akar mindenki elbizonytalanítani a továbbtanulással? (ált.orvosi/fogorvosi)

Figyelt kérdés

Ma tudtuk meg az írásbeli érettségik eredményét, emelt biosz és kémia érettségim is 90% felettiek lettek.

Én csak fogorvosi szakra jelentkeztem 3 egyetemre is, mert az szeretnék lenni. Viszont az eredményeket látva több tanárom és családtagom is mondta, hogy jelentkezhettem volna általános orvosira is, oda is felvettek volna ennyi ponttal. Pedig én alapból nem azért jelentkeztem fogorvosira, mert féltem, hogy nem lesz elég pontom (amúgy sincs a 2 szak között sok különbség a pontokban), hanem mert x éve elődöntöttem már, hogy fogorvos szeretnék lenni. De mégis sorolják nekem a fogorvosi szakma hátrányait, lehetnék kutatóorvos ahelyett, hogy budos szájakban turkálok, a fogorvosokat nem tekintik orvosnak, stb. Mindezt azért, mert így sikerültek az emelt írásbelijeim.

Lassan azt érzem, hogy elmegy a kedvem az egésztől, pedig eddig nagyon lelkes voltam, ezért készültem keményen az érettségire.

Szerintetek helytálló ez az egész? Én szívem szerint nem változtatnék (nem is tudok), nem tartom magam ettől zseninek, és nem is szeretnék kutatóorvos lenni.

2022. máj. 30. 16:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

Nekem unokatesom fogorvosnak tanul, most fejezte be a 4.evet. És ugyanúgy tanult o is olyan anyagokat mint az orvosok, ő sem egyből az ember száj felepitesevel kezdte. Az allatorvos sem egyből a kiskutya belevel vagy a lo arcuregevel kezdi. Ugyanúgy vannak alapozó tárgyak mint az

altalanos orvosoknal amik nélkül lehetlen lenne elhelyezkedni. Tapasztalatom szerint nagyon sok ember akar AOK-ra menni, FOK-ra felé annyi. Szerintem jó munka a fogorvos:)

2022. jún. 11. 17:27
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

"Ugyanúgy vannak alapozó tárgyak"

Szerintem ezzel nem mondtál újat...

2022. jún. 11. 17:43
 13/17 anonim ***** válasza:
37%
Persze, hogy nem. De ebből is látszik h nem csak a fogakhoz ért, ugyanúgy megtanul minden olyat az elejen mint az AOK-sok
2022. jún. 11. 21:54
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Felháborító, hogy egyesek felsőbbrendűnek tekintik az ÁOK-ot. Bármilyen meglepő, valaki eleve fogorvos szeretne lenni. Mint pl. a férjem.

Egy tanár meg aztán főleg ne szóljon bele.

okt. 4. 12:02
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Akinek problémája van a fogorvosokkal - jellemzően a képzetlen prolik - húzza ki magának fogóval, ha fáj.
okt. 4. 12:53
 16/17 anonim ***** válasza:
Én fogorvos vagyok, akárcsak a férjem és a legjobb barátnőm. Nagyon sajnállak, hogy ennyire mérgező és tudatlan emberek vesznek téged körül. Akinek számít a véleménye, sosem kérdőjelezte meg, hogy orvos vagyok-e. Aki megteszi, az akkor se jöjjön, ha fáj, ha semmit nem érek. Egy pillanatra sem bántam meg, hogy nem az általános orvosit választottam. Nem mindenkinek büdös a szája, de ha igen, azt sem érezni sokáig, mert van maszkunk. Egy kutató orvos szerintem kizárt, hogy ennyi fizetést kapjon, főleg rögtön. Biztos izgalmasabb munka azoknak, akik ezt igénylik, de én például pepecselni szeretek, alkotni. Azért nem sebész lettem, mert van a rokonságban és nem szeretnék olyan családi életet. Amúgyis a fogorvosi 5+3 év, egy sima sebész is 6+5. Nekem nem volt mindegy ez sem.
okt. 4. 13:00
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Azóta már harmadéves vagyok és egyáltalán nem bántam meg, hogy a Fok-ot választottam.
okt. 15. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!