Most miért akar mindenki elbizonytalanítani a továbbtanulással? (ált.orvosi/fogorvosi)
Ma tudtuk meg az írásbeli érettségik eredményét, emelt biosz és kémia érettségim is 90% felettiek lettek.
Én csak fogorvosi szakra jelentkeztem 3 egyetemre is, mert az szeretnék lenni. Viszont az eredményeket látva több tanárom és családtagom is mondta, hogy jelentkezhettem volna általános orvosira is, oda is felvettek volna ennyi ponttal. Pedig én alapból nem azért jelentkeztem fogorvosira, mert féltem, hogy nem lesz elég pontom (amúgy sincs a 2 szak között sok különbség a pontokban), hanem mert x éve elődöntöttem már, hogy fogorvos szeretnék lenni. De mégis sorolják nekem a fogorvosi szakma hátrányait, lehetnék kutatóorvos ahelyett, hogy budos szájakban turkálok, a fogorvosokat nem tekintik orvosnak, stb. Mindezt azért, mert így sikerültek az emelt írásbelijeim.
Lassan azt érzem, hogy elmegy a kedvem az egésztől, pedig eddig nagyon lelkes voltam, ezért készültem keményen az érettségire.
Szerintetek helytálló ez az egész? Én szívem szerint nem változtatnék (nem is tudok), nem tartom magam ettől zseninek, és nem is szeretnék kutatóorvos lenni.
Nekem unokatesom fogorvosnak tanul, most fejezte be a 4.evet. És ugyanúgy tanult o is olyan anyagokat mint az orvosok, ő sem egyből az ember száj felepitesevel kezdte. Az allatorvos sem egyből a kiskutya belevel vagy a lo arcuregevel kezdi. Ugyanúgy vannak alapozó tárgyak mint az
altalanos orvosoknal amik nélkül lehetlen lenne elhelyezkedni. Tapasztalatom szerint nagyon sok ember akar AOK-ra menni, FOK-ra felé annyi. Szerintem jó munka a fogorvos:)
"Ugyanúgy vannak alapozó tárgyak"
Szerintem ezzel nem mondtál újat...
Felháborító, hogy egyesek felsőbbrendűnek tekintik az ÁOK-ot. Bármilyen meglepő, valaki eleve fogorvos szeretne lenni. Mint pl. a férjem.
Egy tanár meg aztán főleg ne szóljon bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!