Ki milyen irányba akár tovább tanulni?
Megnéztem milyen melóhoz van/lett volna kedvem. Fizikai munka? Irodai munka? Távmunka?
Megnéztem mire van kereslet. Mennyire tudok elhelyezkedni vele akár más városokban (Budapest és Pest megyén túl), külföldön ha úgy adódna mennyire van lehetőség stb.
Fizetés.
Én az alapján döntöttem, hogy mi az, amit szívesen tanulnék 3-5-9 évig. Mi az, amit muszáj tanulnom, különben hiányzik, mi az, ami szellemileg kielégítő számomra.
Jelenleg ez a 2. évem és úgy érzem ezt a döntésemet sosem fogom megbánni.
Elsőre elrontottam a választást. Gimisként csak azt néztem, hogy milyen tantárgyakból vagyok jó és az alapján milyen szakok jöhetnek szóba. Ez a szak egy feljesen piacképtelen szak Magyarországon. Mesterképzés lehetőségek pedig vagy olyanok amiknek nincs értelme az országban vagy olyanok amikhez nem értek/nem szeretem. Emellett nem találtam meg benne igazán magamat, nem passzol a személységemhez. Tehát ebből a tanulság, hogy oké nézd, hogy mit tanulnál szívesen, de azt is, hogy mesterképzésen milyen lehetőségeid lesznek és a munka világában is.
Másodjára már szerintem jó lesz a választásom, szeptemberben kezdem a szakot. Piacképesebb és hobbi szinten is szívesen fogalkozom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!