Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Meg lehet tanulni a könyvelést...

Meg lehet tanulni a könyvelést otthon, autodidakta módon? Van, akinek sikerült?

Figyelt kérdés

2022. máj. 24. 20:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem. Nem véletlenül külön szakma, nem olyan mint egy informatikai hobbi akármi, amit csak Youtube-ról megtanulsz. Kellenek hozzá a számviteli alapok, amit csak erre való tanfolyamokon, sulikba tanulhatsz meg.

Mehetsz kezdetnek érettségivel (felnőttként feltételezem, hogy kérded) előképzettség nélkül két éves pénzügyi-számviteli ügyintézőnek, majd mérlegképes könyvelőnek, vagy érettségivel jó drágán mérlegképes könyvelőnek. Ezek államilag elismert képzettséget adó tanfolyamok.

Ha viszont tanústványt adó gyorstalapaló képzést szeretnél, és úgy elhelyezkedni csak a magánszférába, hogy az állami papír nem épp fontos, akkor több felnőttképző cégnek is van tanúsítávnyt adó, jobbára e-learning képzése erre. Pl. EFEB- pénzügyi ügyintéző tanfolyam, pénzügyi-számviteli asszisztens tanfolyam, Pallas 70- Számvitel alapjai, könyvvitel középfokon, stb.

Én a bérszámfejtést akartam így megtanulni, aztán rájöttem, hogy ez is egy önálló szakág, és tanfolyam nélkül, érdemes szakmai magyarázatot adó tanfolyam nélkül nem fog menni. Így belevágtam (pénzügyi-számviteli alaptudásom mellett) egy EFEB-es e-learning bérügyi tanúsítványt adó képzésbe egy éve. Állami OKJ-s papírról már lecsúsztam, de a tanúsítvánnyal a tudásomat legalább remekül kiegészítettem, esetlegesen jövőbeni elhelyezkedés reményében, ennyivel is jelentősebb töblet-tudással, ha bármikor szeretnék ellátni magánszférába bérügyi - munkaügyi munkakört is, vagy ha épp a gazdasági vonalon ilyenhez is érteni kell

2022. máj. 24. 21:59
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia!

Pénzügy számvitel diplomám van. Egy a bajom: rohadtul nem tanították meg rendesen már az alapokat sem.

Külön tanfolyamra mentem egyetem mellett. Az se sokat segített. A modulok megvannak csak a záróvizsga nincs. Viszont ha felmentést kérek órára nem mehetek. A könyvelés nem megy, a többi sallang modul pl a számvitel szervezés, jog, aki a záróvizsgára nem kell, mégegyszer letenni nem akarom (felesleges idő és pénzkidobás lenne, anyagilag meg amúgy is a béka valaga alatt vagyok).

Így viszont h csak a könyvelés és annak alapjainak megtanulására lenne szükségem elég bajos a dolog.

Köszönöm a normális választ!

2022. máj. 25. 09:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Ajánlom a Számvitel Navigátor kurzusait is, magam csak az ingyenes leckékbe néztem bele de van számvitel leg alapjaitól is kurzus csomaguk

szamvitelnavigator.hu

2022. máj. 25. 12:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, a Számvitel Navigátort nézegetem. Nagyon gondolkodom rajta.
2022. máj. 25. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!