Tippek, hogy hogyan tanuljam végig a nyarat?
ősszel fogok érettségizni, addig kb. semmi egyéb dolgom nem lesz, csak a tanulás. Viszont eddig a nyarim úgy néztek ki, hogy táborokba mentem, rokonokhoz, fesztiválra. Nyilván a komolyabb táborozás és fesztiválozás idén elmarad, aminek örülök a tanulás szempontjából, de így is marad egy rakat lehetőség, 100% hogy nem fogom a nyarat a szobámban üldögélve eltölteni.
Akinek van tapasztalata a nyári tanulásról: mennyit tanultatok egy nap? Hány napos-hetes kimaradások voltak nyaralás miatt? Hogy osztottátok be az időt?
Köszi a válaszokat.
A to do listekkel nincsen bajom, abba már beleszoktam, ha egy chilles, otthonülős napom van, reggel kelek korán és ebéd előttig végzek az aznapi tanulnivalóval, így a nap hátralevő részében azt csinálok amit akarok. Így kb. 3-4 tantárgyra van időm. Azt nem tudom, hogy ennyi elég lesz-e októberig, pláne ha lesz 1-2 hetes kimaradás.
Egyébként így állok a tanulnivalóval:
matek - emeltezek, van egy nagyon jó közép alapom, plusz pár fejezetből az emelttel is képben vagyok, de át kell vegyem elejétől a végéig a részeket, hogy menjen az emelt is
biosz - annyival vagyok amit középiskolában tanultam, tehát ezt is át kell vegyem az elejétől a végéig, kb. 40%-át vettem át eddig 1x
magyar - terv szerint minden héten írok vagy 1 érvelést vagy 1 hosszú elemzést + szóbelik tanulása, ami ugyebár lexikális tudást igényel
töri - elég sok bepótolnivalóm van, nem nagyon tanultam gimi alatt, így kontkrétan az alapoktól kezdem, és nyilván nem csak az érettségire szükséges fejezeteket kell átvegyem.
angol - ezzel nincs baj, C1es nyelvvizsgát szeretnék tavasszal tenni, tehát a közép érettségi nem lesz nehéz, csak a szóbeli tételeket kell átolvassam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!