Tippek, hogy könnyebben, gyorsabban tanuljak? Tavaly majd' beleőrültem a tanulásba, idén ezt szeretném elkerülni. (többi lent)
Hatosztályos gimibe járok, nyolcadikba megyek. Kitűnő tanuló vagyok. Eddig mindig rengeteget tanultam, egész délután, nagyon későig, másnap meg hullafáradt voltam. Borzalmas volt. Az a baj, hogy sosem figyelek órán, kicsit sem, mert a legtöbb tantárgy nem érdekel, egy-két kivétel van csak, és otthon is mindig van valami, ami elvonja a figyelmemet a tanulásról.
Ezért határoztam el, hogy odafigyelek órán, és ha otthon tanulok, elteszem magam mellől a telefont, könyvet, stb, és akkor figyelek.
Ezen kívül valami más módszer, hogy gyorsan tanulhassak?
Köszönöm a válaszokat.
Utolsó, leírtam, hogy nem általános iskolába járok, és ezért sokkal nehezebb.
Kedves Kérdező!
A villámolvasás egy egyszerű módszer, nincs ilyen vagy olyan része, amelyik beválik. Mivel nem vagyok az az autodidakta fajta emberke, elmentem egy két napos tanfolyásra Kornélhoz, utána alkalmazni kezdtem. Onnantól kezdve tizedére csökkent a tanulási időm, és a vizsgáim egy négyes kivételével ötössel zárultak. Ezért írtam, hogy nekem bevált. :)
A villámolvasás egy dolog, de itt a memóriára lenne szükség.
Vagyis amit olvasunk, meg is kellene jegyezni valahogy. Villámolvasni én is tudok, de ez nem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!