Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan érdemes készülni az...

Hogyan érdemes készülni az érettségire, milyen szisztéma szerint? Hány hónappal kell előtte elkezdeni, honnan lehet beszerezni a tételeket? Ki milyen eredményeket ért el?

Figyelt kérdés
Az én iskolámat kifejezettnek elitnek tartják az oktatás színvonala miatt, de én ebből nem sokat érzékelek. Van olyan tantárgy, ahol a 12-es anyagnak még egyáltalán nem járunk a vége felé (magyar), és konkrétan a tételeket még egyik tanár sem adta meg. Úgy tűnik, ez csak engem zavar, mert a többiek még ugyanúgy isznak hétvégente, én meg rágom a körmömet, hogy akkor most mit is és mennyire mélyen kell tudni...
2010. szept. 18. 11:10
 1/6 anonim ***** válasza:

én 3éve érettségiztem.mi február elején kezdtük megkapni a tételeket apránként.kidolgozni magunknak kellett(volna),de többnyire nem csináltuk meg.

Ha tovább akarsz tanulni,és jó tanuló vagy,akkor elég csak átnézned a jegyzeteidet,ha kevésbé vagy jó tanuló,akkor szintén:)

2010. szept. 18. 11:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Bármilyen hihetetlen, én is "elit" iskolában tanultam, nekünk sem voltak még nagyon ilyenkor tételeink, és nem is tanultam különösebben sokat, bár végig jó tanuló voltam. A középszintű tárgyakra együttesen tanultam talán 4-5 napot a vizsga előtt, bár ez is inkább jegyzetolvasgatásból állt, meg ha épp eszembe jutott valami, amiben nem voltam biztos, akkor azt gyorsan megnéztem. Az egyetlen vizsga, amire többet tanultam, az a matek emelt szóbeli volt, de az meg ugye nem a legmegszokottabb dolog, mert ugye matekból nem vizsgázik az ember naponta szóban, de én erre is megoldottam a felkészülést kb 3-4 nap alatt, bár az intenzívebb volt valamivel.
2010. szept. 18. 11:43
 3/6 A kérdező kommentje:
11:43-as, milyen eredményeid születtek?
2010. szept. 18. 12:41
 4/6 anonim válasza:

Szerintem ha most fogsz érettségizni akkor még ne parázz miatta. Én most érettségiztem júniusban, két 4esem és három 3asom lett. Sose voltam jó v rossz tanuló, úgy a kettő között voltam mindig. Utáltam tanulni, sőt nem is igazán fordítottam rá sok időt..A tételeket később fogjátok megkapni, azt kidolgozzátok közösbe, vagy net segítségével kidolgozgatod őket. Azt a részét még egy ideig élveztem is, egy idő után már kezd sok lenni :) tanulni fogalmam sincs h kezdtem el. Elkezdtem olvasgatni a tételeket. Egy két tantárgyból többet tudtam másikból kevesebbet. Ha érdekel saját vélemény: NEPARÁZZ. az idegesség nagyon rosszat tesz veled érettségin. Tudom nehéz ezt mondani, de nekem se hitt senki amikor bementem halál nyugodtan az írásbelikre. Tudtam h úgyis átmegyek, szóval nem paráztam. Jobb matek írásbelit írtam annál az oszt társamnál aki végig 4es 5ös volt..én 2es 3as voltam matekból kb.. szal ennyit erről. Intézd el magadban az egészet h úgyis sikerülni fog. Szóbeli amúgyis parásabb picivel :)

az írásbelik nem voltak vészesek, szóbelin meg pl irodalomból sikerült olyan tételt húznom, amiről életembe nem hallottam :D

majd az összes tételt dolgozd át te magad, ne csak lementsd netről meg ilyesmi mer azzal nem mész sokra. Írd át, akár írj hozzájuk törölj belőlük... aztán olvasgasd őket, kezd el tanulgatni a fontosabb tételeket, aztán szépen lassan majd úgyis rájössz h melyikből akarsz többet tudni melyikből akarsz éppencsak átmenni..

nah bocsi a hosszú válaszért csak bennem még elég élénken él :)) ha kell vmi infó kérdezz :)

2010. szept. 18. 16:11
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi, 16:11, bár most ez így elég furán jön ki, hogy ne parázzak... csak mert nekem tiszta ötösöket kéne vinnem (olyan szakra készülök, ahol 438-440 pont kell :)
2010. szept. 18. 22:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Ah, ne aggodj, jobb ha kesobb kapjatok meg. Mi anno megkaptuk mar oktoberben, de majusig hozza sem nyultam, meg csak bele sem neztem.

Viszont, ha februarban kapjatok meg, akkor mar eleg keves az ido ahhoz, hogy ne halogassatok allandoan a kidolgozast.(:

Hidd el, nem olyan nehez az erettsegi, en alig tanultam ra.

Tori, magyar csak szovegertes, arra nem tanultam.

A matek kozepszintu se egy halalos fenyegetes, hisz hasznalhatsz szamologepet, fgvtablat.

Csakhogy megvedjem, az osztalytarsaidat: en a magyar erettsegim elotti napon, hogy oldjam a feszultseget, ittam. Be is rugtam, pocsekul voltam masnap. Az irasbelim 96%-os lett.

Ugyhogy, ne parazz!(:

2010. szept. 19. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!