Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Támogatnád, hogy az érettségit...

Támogatnád, hogy az érettségit tovább nehezítsék, és csak a kivételesen jó tanulók kapjanak érettségi bizonyítványt, ezzel pedig átalakítsuk az egész oktatási rendszert?

Figyelt kérdés

Ebben az elképzelt oktatási rendszerben az lenne a cél, hogy megakadályozzuk azt, hogy a tanulást megvető diákok "átcsússzanak egy 2-essel", illetve, hogy a szakképestítés színvonalát tovább emeljük, továbbá növeljük a diploma értékét.

Az elképzelés szerint ugyanis az említett diákoknak a kezébe nem érettségi bizonyítványt kell adni, hanem SZAKMÁT. Ez azt jelenti, hogy a felnőttképzést is jelentősen át kellene alakítani. Megszűnne az, hogy 8 osztályos végzettséggel valaki "letesz" egy konkrét szakmát. 12 osztályos végzettséget várnánk el még egy biztonsági őrtől is. Sajnos túl sok olyan ember kapott OKJ bizonyítványt, akinek kritikán aluli a tudása. Ez a rendszer tehát a szakképesítés színvonalát is emelné. Azokkal az emberekkel, akiknek nincs meg a 12 osztály, a közmunkás állományt töltenénk fel, illetve gyorséttermekbe, gyárakba küldenénk ezt a réteget.

Az érettségi úgy nehezülne, hogy ami most emelt szintnek felel meg, az lenne a középszint, az emelt szintet pedig valamilyen módon tovább húznánk. Az ország ebből csak profitálna, mivel így jelentősen lecsökkenne a diplomások aránya, ami azt jelentené, hogy a felsőfokú végzettségnek lenne értéke. Lényegében megszűnne a büfészak, hiszen ebben a rendszerben egy bölcsész diploma is aranyat érne.

Mit gondoltok?

Mivel 35 év alatti vagyok, gondolotam rá, hogy belépek a Fidelitas-ba. Ilyesmi elképzelésekkel mennyire vennének ott komolyan engem?

2022. máj. 11. 18:34
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
70%
32. Igen, ez nem vitás. De lényegében nem írtam én se mást. :)
2022. máj. 16. 23:35
 42/51 anonim ***** válasza:
77%
Hát, abban az országban, ahol még önálló oktatási minisztérium sincs...
2022. máj. 17. 00:13
 43/51 anonim ***** válasza:
100%

"több tanárasszisztens kellene"

Hát, ha már tanár nincs elég, akkor igen, asszisztens is jó lenne több. De az is honnan? Nem minisztérium kéne, hanem tanárok, pedagógiai asszisztensek.

2022. máj. 17. 08:23
 44/51 anonim ***** válasza:
100%

43-as.

Igazad van.

Én csak javaslatokat tettem.

Nyilvánvaló, hogy nem cél az oktatás rendbetétele hatalmi szempontból.

2022. máj. 17. 10:15
 45/51 anonim ***** válasza:
100%
Van ped. asszisztens képzés, de a Klikk nem veszi fel őket az iskolákba, mert nem akar rájuk költeni. Pedig minimálbért keresnek amúgy, de még így is sóherek rá.
2022. máj. 17. 17:25
 46/51 anonim ***** válasza:
100%
43. De, nagyon kellene az önálló minisztérium, ahol hozzáértő szakemberek (tanárok, professzorok, stb) hoznának törvényeket. Olyanok akartak nyelvvizsga törvényt, akiknek még nyelvvizsgájuk sincs. Hogy van ez? Vagy van az a réteg, akiknek csak jogaik vannak, s vannak azok, akiknek csak kötelességeik?
2022. máj. 17. 18:03
 47/51 anonim ***** válasza:
85%

"Olyanok akartak nyelvvizsga törvényt"

Na a nyelvvizsgát csak hagyjuk, mert még simán volt Oktatási Minisztérium 2005-ben, amikor úgy döntöttek benne, hogy két kézzel fogják szórni a pénzt az ablakon arra, hogy azokat is leérettségiztessék B2 sőt, akár csak B1 szinten, akiknek már megvan a B2 szintű nyelvvizsgájuk! A legnagyobb pazarlások egyike!

2022. máj. 17. 18:28
 48/51 anonim ***** válasza:
88%
47. Csak már nem 2005-ben vagyunk...
2022. máj. 17. 18:30
 49/51 anonim ***** válasza:
83%
47. Meg hogy jön ide, hogy mi volt 2005-ben? Ne tereljük a témát.
2022. máj. 17. 18:34
 50/51 anonim ***** válasza:
100%
Mi volt? Bolognai kètszintű szar
2022. máj. 17. 19:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!