Szerintetek merjek annak tanulni?
Szóval arról van szó hogy most májusban itt a fakultáció ideje. Nagyon sokat gondolkozom / gondolkodtam hogy mit is akarok csinálni a jövőben, melyik érne meg jobban, még akkor is hogyha egyszer úgy döntök külföldön szeretnék élni.
Ezekre gondoltam :
Orvos :
Bioszból nagyon jó vagyok, minden évben dicsérettel megyek át, ezen belül is a szülészet vagy esetleg a szívsebészet, fogorvos érdekelne. Egy a gond hogy nem vagyok valami jó kémiából, mindig is a gyengém volt, igazából nem is nagyon figyeltem oda mert az a tanár tanította akit nem nagyon kedveltem, és ha komolyabban odafigyelnék menne e?
Fizikából szintén jó vagyok, de inkább a kémia ami kellene.
Gépészmérnök:
igazából erről csak azt hallottam hogy nagyon jó fizetése van. Ha mérnök akkor matek és fizika, nem lenne probléma. Csak hogy valóban el akarok e mellette köteleződni??....
Jogász:
na igen... Történelem v magyar, angol. Ezek amik jobban mennek minden másnál ezért is gondoltam erre is. DE beszéltem így ismerősökkel és mindenki azt tanácsolta hogy szerinte nem érne meg, hogy már rengeteg jogász van stb... Meg úgy ezzel nem is tudom, külföldön mit tudnék kezdeni magyar joggal?...
Építészmérnök:
Ugye fizika és matek. És rajztudás, nem lenne baj ezekkel sem. De belegondolva... milyen lenne a fizetés, élvezném e stb...
Katona:
Na igen... Kiskorom óta szerettem volna katona vagy rendőr lenni. DE állítólag nagyon kuka a fizetésük. És őszintén a fizikai erőlét nálam kérdéses.
Szóval a segítségeteket kérném!
Ha valaki a fentiek közül dolgozza az egyiket kérlek ird le nekem hogy milyen! Élvezed e? Stb akár privátban is.
Kedves 4-es!
Amennyiben névtelenül se képes embertársa felé, ha nem is empátiát, megértést mutatni, de legalább intelligens negatív kommunikációt megejthetné...
Nos emberként, de legfőképpen orvosként megbukott!
Ne feledje: a kommunikációja első sorban Önt minősíti, ám mivel állítólag orvos... Nos, őket is képviselnie kellene.
A jövő generációit pedig idősebbként terelni, vezetgetni kell a jobb irányba, nem pedig ily vulgáris, lealacsonyodott módon kommunikálni velük.
Ezért vannak szakadékok, ezért ide jönnek a fiatalok, mert még egy "állítólagos" doki is így kezeli őket...
Így a kérdéseiket s magukat elfojtva 0 segítséggel akarnak utat találni.
Nem elhordani kell őket, hanem segíteni!
Offline-n és online-n egyaránt ezen elven igyekszem az apróbb beszélgetésektől a nagyobbakig segíteni azokat, kik a magafajta toxikus személyekkel vannak körbezárva.
Számtalan kivételes fiatal van, akikben ott az intelligencia, kíváncsiság s miegymás olyan tulajdonság, képesség, amely kibontakozásra vár.
Kedves, kérdező!
Az ilyenfajta vulgáris személyekkel nem szükséges leállni, vagy ha meg is teszi azt, igyekezzen intelligensen és érzelmeit lecsitítva nyugodtan válaszolni, így példamutatóbb s már nyer is a hozzá hasonlókkal szemben.
Legyen az ő példája arra jó, hogy tudjad: indulatos, nem megfontolt komment/válasz és egyéb kommunikáció nem helyes, sőt önlejárató.
Számtalan hasonló szituáció lesz még az életben s ha megtanulod helyén kezelni a dolgokat, hatalmas fegyver is lehet.
Sok sikert és remélem sikerül megtalálnod számításaidat a jövőben!
#2-3-as kommentelő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!