Merjek elkezdeni salsát tanulni így? 20/L
Feszélyezett vagyok a tömegben, sosem jártam még társas táncra. Igazából semmi hasonló közösségbe nem járok már tini korom óta. Túl stresszes vagyok minden téren.
Viszont mindig is tetszett a salsa. Pár napja annyi salsás videót néztem meg a youtubon, hogy teljesen elvarázsolt a tánc és a zene is. Megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék megtanulni én is salsázni. Sokat javítana a tartásomon, jobban ki tudnám hangsúlyozni a nőiességem és talán le tudnám vetkőzni a gátlásaimat is a közösségben. Valamiért úgy érzem óriási pluszt kapnék ezzel.
Szerintetek jó ötlet? Esetleg aki már próbált bármilyen társas táncot tudna segíteni?
Az alakommal nincs gond, vékony vagyok és jelenleg izmosítok. Én csak attól félek hogyan boldogulnék vadidegenek között. Az szintén feszélyez, hogy a párokat is folyton cserélgetik.
Gyakorolgattam már pár alaplépést, fogok majd táncolgatni otthon és ha összegyűjtöm a bátorságom akkor szerintem el is látogatok majd egy órára.
Köszönöm a biztatást! :)
Szerinted melyik a jobb? Kipróbálni egy nyári tábort, valamiféle kurzust vagy beiratkozni tánciskolába? Tudsz esetleg javasolni Budapesten?
Nem írtad milyen salsát néztél. Két alapvető stílus van; kubai és vonalas (LA, azaz Los Angeles). A kubai népszerűbb nálunk, érdemes ezzel kezdeni.
Az biztos, hogy csökkenteni fogja a mindenféle gátlásaidat.
Mindenképpen tánciskola által hirdetett kezdő tanfolyamra menj először. Heti egy alkalmasak ezek, a jobb helyeken másfél órás foglalkozásokkal. 2-3 hónap után megnézhetsz salsa bulit. Budapesten maradva, ha nagy csillogósra vágysz, akkor PAW bulit nézzél, ha inkább családias hangulatot szeretnél akkor budapest street salsa-t nézzed meg.
Fél év után fogsz oda eljutni, hogy egy egész estét végig tudj táncolni. Ez az az időpont is, amikor érdemes elmenni az első táborba. Nyáron szoktak 5-7 naposokat szervezni, ősszel és télen is van hasonló, de ezek általában 3 naposak.
"Az szintén feszélyez, hogy a párokat is folyton cserélgetik."
Ez az egyik legjobb része az egésznek :) Fontos a párváltás, mert minden fiúnak más szokásai vannak, más a stílusa. Ha csak egy sráchoz szoksz hozzá, nem fogsz tudni másokkal jól táncolni. A másik meg, hogy az a srác is kezdő, simán lehet, hogy rosszul vezet és így beléd is rossz szokásokat tanítana. A tanulástól eltekintve is jó dolog ez, mert megismered a csoporttársaidat, akikkel utána együtt tudtuk elkezdeni buliba járni (legalábbis nálunk így volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!