Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy működik a pontszámítás...

Hogy működik a pontszámítás ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Kárpátalján érettségiztem tavaly, jogász szakra jelentkeztem a Károlira, de 394 ponttal nem jutottam be, csak jogi asszisztensre. Emelt törit raktam tavaly 60%-ra, illetve az otthoni magyar érettségit itt középnek felet megy ami 92%-os lett. + Volt még egy ukrán nyelvvizsgám, és a duplázásos módszerrel jött ki a 394, mert 90 volt a többletpontom. Holnap szintemelőzöm a magyart, de biztos, hogy 2 emelttel jobban jövök ki? Az oké,hogy így kimaxolom a max 100 többletpontom, de ha rosszabb százalékra írom az emeltet, amire nagy esély van, mert jóval nehezebb, akkor a pontszámításnál rosszabbul jövök ki? Vagy ilyenkor máshogy számolják az érettségi pontokat? Mert az azért elég igazságtalan, ha 2 emelttel rosszabbul jövök ki, mint 1 emelttel és 1 középpel.

2022. máj. 1. 18:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút benne van a pakliban, hogy két emelttel rosszabbul jössz ki. Ha a felvi.hu pontszámító kalkulátorába beírogatod az eredményeket, láthatod, milyen százelékokkal hány pontot kapsz.

Én például angolból írtam szintemelőt, és végül csak néhány ponttal jártam jobban az emelt érettségivel, mint a középszintű érettségi + C1-es nyelvvizsga kombóval. Tehát ha mondjuk 5 ponttal kevesebbet értem volna el az emelten, akkor automatikusan a közepet és a nyelvvizsgát számították volna, mert az több pont lett volna.

Az az egy biztos, hogy olyan opció nincs, hogy a középszintű százalékát, de az emelt +50 pontját egyszerre számítsák. Viszont nem veszik el a közép eredménye sem, tehát minden esetben a számodra leginkább kedvező módon fogják számolni a pontokat (akkor is, ha az ugyanannyi, mint korábban).

2022. máj. 1. 19:00
 2/2 anonim ***** válasza:
A pontszámításnál a neked kedvezőbb variációt számolják ki.
2022. máj. 1. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!