25 évesen már késő orvosi egyetemre menni?
Utolsó !
Addig nekem ne adj tanácsot , amíg az orvosi egyetem közelében nem jártál .
Legyek realista? Még is miben drága ?
Vagy savanyú a szőlő, hogy ilyen gyökér stílusod van? Valami fáj? Írd csak le nyugodtan .😘
Kedves kérdező ! Ne foglalkozz az itteni válaszolókkal. Valószínűleg nincs túl sok tapasztalatuk a képzéssel kapcsolatban és csak a levegőbe beszélnek. Én a helyedben a konkrét kérdéseimmel felkeresnék több orvostanhallgatót.
Nem egy orvosist ismerek, aki 25-30 évesen vágott bele, volt köztük családanya, dolgozó ápolónő, kiugrott programozó , mélyszegénységből jövő .
Én is csak támogatni tudlak ebben, bár úgy látom itt mindenki el akarja venni a kedvedet az egésztől . Tipikus magyar mentális . 9.válaszolót is szépen lepontozták, pedig az is egy járható út .
12: de, van itt, akinek van tapasztalata. (Nem pont ÁOK, de hasonló.) Én is lepontoztam a 9-est: ő nő, a kérdező meg férfi. 9-es a családjára támaszkodott volna, és nem tervezte a gyereket. A kérdező családjában, ha a párja teherbe esne, neki kellene eltartani a családot, és neki nincs senkije, aki támogassa, de 30 évesen el se várhatná senkitől.
Nekem volt férfi tanulótársam, akinek a párja teherbe esett, amikor a srác elsőéves volt, vállalták, a srác küzdött becsülettel, de 2. évben ki kellett maradnia. Pár év múlva választott egy könnyebb szakot.
Más részről persze, ismerek nőket, akik egy ilyen komoly egyetem alatt teherbe estek, megtartották, közben meg az egyetemet akár csúszás nélkül (!) végigcsinálták, de akármennyire osztják az észt, hogy igenis lehet, ha egy picit megkaparod, az a helyzet, hogy más *-ával verték a csalánt, mert a tanulás mellett érthető módon semmire sem volt idejük, így mindent mások csináltak helyettük. Most kérdés, kinek veszi ezt be a gyomra. Igen, ilyen helyzetben én is nyilván megtartottam volna, de akkor vállaltam volna, hogy felfüggesztem a tanulmányaimat, és ha a passziváltatás max. idejét kevésnek éreztem volna, akkor vállaltam volna a későbbi újrajelentkezést.
Milyen szakra jártál utolsó válaszoló?
Nemi egyenlőség van a 21.században, szóval a kérdező barátnője is tud félre tenni a családalapításra. A kérdezőnek pedig van passzív keresete( egy jó albérlet kiadásából pl.havi 130-150 ezer is bejöhet ), ki tudja , hogy van e számukra közös lakás / ház / autó , mennyi megtakarításuk van.
Nem látunk bele más anyagi helyzetébe. Az pedig, hogy a család támogat valakit még nagyon nem egyenlő azzal, hogy más micsodájával veri a csalánt. Számomra is természetes, hogy a szüleim mindenben támogatnak és mellettem állnak. Akár lelki, akár anyagi segítség kell. Felelősséggel vállaltak. Én pedig hálával tartozom nekik, tudom, hogy sokat tettek értem .
Gyermeket pedig egy év után lehet bölcsibe tenni+ nagyszülők is vannak. Írta is a kérdező , hogy a lány családja támogató .
Édesanyám pl.szülés után egy évvel már vissza is ment dolgozni .
Orvosi egyetem felsőbb éveiben pedig igen is sokan vállalnak gyereket. Én tudom, mert lassan ott végzem.
Ez nagyon nehéz döntés.Az álmaid vagy a család.Sajnos ez tényleg az a szak,ami választás elé állít.Mindenképp számításba kell venned,ha elkezded,ebből fog állni a következő 6 éved csak kb.Család nem nagyon fér bele,mert akkor csúszol.Sajnálom,hogy ilyen helyzetbe kerültél döntésügyileg.Remélem sikerül jól választanod.Illetve,ha elkezded sok szerencsét kívánnok hozzá,hogy sikerüljön!
24/F
15. válaszolóval egyetértek, én már 30 felett vagyok és bánom h anno nem orvosira jelentkeztem. Valahogy mindig bennem van ez, hogy milyen lett volna ha.. Többször is eszembejutnak ezek a dolgok! Próbáld meg, nincs vesztenivalód meg addig amúgyis sok minden történhet.
Meg mi van ha az orvosin ismered meg a Nagy Őt. Ezt sose lehet tudni és ezt most nem rosszindulatból írom. Nekem is volt egy csoporttársam aki azt hitte milyen szerelmes és az első héten meglátott egy csajt és azt mondta hogy ő lesz a felesége. És tényleg ő lett. Ne add fel az álmaid mert utána bánni fogod. Tartalékod végülis van nem kellene hitelt felvenned, legrosszabb esetben is max egy kis pénzt veszítesz de legalàbb megpróbálod. Meg lehet egy nagyon jó orvos lenne belőled utàna a kiesett évek megtérülnének
Köszönöm válaszaitokat. Van egy kiadott ingatlanom, ebből jön havi szinten nettó 100.000 Ft, valamint van amiben lakom. Ha gyerek lenne, akkor felvennénk a babavárót, és vennénk egyet közösen, tehát amiben most lakom, az is ki lenne adva, nettó 150-ért. Van egy üres telkem, de az építkezés nem opció, ha elkezdem az egyetemet. Plusz ugye az árak is elszálltak, így azt valószínű eladnám. Őszintén remélem, hogy minél később kerül rá sor, de örökölni fogok 6-7 milliót, illetve ha úgy van, anyagi támogatást is kapnék. (Nagyszülők) Ennyit az anyagiakról. De nem is az anyagiak a lényeg, attól nem félek.
Szüleimmel nem tartom a kapcsolatot. Párom családját imádom, ők is engem, ha az anyja nyugdíjas lesz, biztos, hogy mindenben segít, amikor kovidos voltam minden nap küldte a kaját, hívott hogy nem e kell valami, stb. (Nem költöztünk még akkor össze, párom otthon lakott.) A kérdést nem anyagi oldalról tettem fel, itt inkább a gyerek volt a lényeg. Ja, nem, nem vagyunk cigányok, de ha minden lehetőség adott, és tudod, hogy minden szükségest meg tudsz adni a leendő gyerekednek, gyerekeidnek, akkor miért ne lehetne 25-26 évesen gyereket vállalni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!