Nogyogyasznak, vagy gyermekpszichologusnak kell tobbet tanulni?
Nőgyógyásznak többet kell tanulni. Előtte el kell végezni a hatéves orvosit, utána lehet szakosodni, majd évek múlva nőgyógyász szakvizsgát tenni.
A pszichológia szak bölcsészkaron van, nem túl vészes, a legnehezebbek benne a statisztika tantárgyak, de átvészelhetők.
A helyesírásod igen tragikus (ebből és a 8,50-ből ha jól sejtem nem Magyarországon élsz), ezt nem veszik jó néven egyik egyetemen sem. Azt, hogy az átlagod mit ér a magyar felvételni rendszerben, foglmam sincs. Viszont mindkét szakra nagyon jó teljesítmény kell, ez tuti.
Amúgy szerintem a nővérke is nagyon szép szakma.
26/N
Neked kell eldönteni mit is szeretnél csinálni.
Szerintem mindegyik szakmáról kezdj el utánna olvasni.
Nögyógyász ugye szülész orvos is. Ehhez általános orvosi kart végzed el és utánna szakosodsz kb 10 év mire saját rendelöd lehet stb... vagy is hosszú folyamat.
Lehetsz növér is oda kevesebbet kell tanulnod, de az is nagyon nehzés, a növérek tantárgyai tele latin kifejezésekkel, és igen feleöség teljes munka.
Amit még nem írtál lehetsz szülésznö is, ami szintén egy szép szakma, az egy külön föiskolai szak.
olvass utánna mindegyiknek ha teheted kérdezz embereket akik ezekben a szakmákban dolgoznak.
Ne haragudj már, de így nem lehet nekifogni.
Egy pszichológus és egy orvos kezében akár emberéletek is lehetnek.
Ha ezt akarod csinálni, ne az tartson már vissza, hogy mennyit kell tanulni...
Ha meg nem akarsz sok energiát belefektetni, akkor ne ezt a pályát válaszd.
A pszichológia egy igen nehéz ötéves egyetemi szak. Emelt szintű érettségi (magyar, töri, biosz, nyelv jönnek számításba)és jó angoltudás alapfeltétel a sok szakirodalom olvasásához. Inkább a nővérséget ajánlom neked, ami szép segítő hivatás, ahol szükség van mélyérzésű, ügyes emberekre.
meLYik, valameLYik LY-nal írandó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!