Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha ilyen kevesen jelentkeznek...

Ha ilyen kevesen jelentkeznek tanárképzésre, miért nem állítják vissza a "régi", osztott rendszert?

Figyelt kérdés
Elvileg 1000-rel kevesebben jelentkeztek idén tanárképzésre, mert sokaknak nem szimpatikus a hosszú képzés, se a kevés fizetés. Miért nem csinálják úgy, mint régen, hogy mondjuk el lehet végezni egy német alapszakot, és utána akinek van kedve eldönti, hogy 1-2 éves ráképzéssel akar-e tanár lenni. Nem egy ismerősöm van, aki semmit nem tudott kezdeni a sima germanisztikával, de tanítani esetleg tanítana, de végzettség nélkül ugye nem engedik. Mié értelme az osztatlan képzésnek? Ezzel még azt a maradék embert is eltántorítják, aki gondolkozik, hogy tanár legyen (vagy éppen ne legyen-e). Én most vagyok másodéves anglisztikán és azt mondták, ezzel nem lehet tanítani, menjek át osztatlanra, de az egy csomó plusz év. Ha lassan nincs, aki tanítson, miért veszik ezt ilyen szigorúan?

2022. ápr. 10. 18:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Na, mondjuk az önköltseg elég elrettentő összeg. Azért 500 e Ft átlag/félév még jól keresőknek is luxus. Értem én h.nem vonzó a pálya hisz irreális h.keveset kereső azért fizessen sokat h.utána is keveset keressen. Nemde? Pedig tanárra szükség van és lesz is.(9es)
2022. ápr. 11. 21:42
 12/12 anonim ***** válasza:
83%
Érdemes lesz 2026-ban is a Fideszre szavazni. A sok nyugger talán majd elgondolkozik, ha nem lesz az unokáikat ki tanítsa. Mert Orbán megment minket. Röhej, de komolyan.
2022. ápr. 18. 03:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!