Miután elvégzem az óvónői képzést utána a mestert , automatikusan több fizetést kapok a mester miatt?
A mesterképzéssel egy fizetési kategóriával kerülhetsz feljebb, de ez az első öt évben a bruttó 312 ezer forintos fizetéseden nem fog változtatni, az ugyanis az alapképzéses és mesterképzéses kezdő pedagógusoknak egyforma. Ez nettóban alig több 200 ezernél. Itt meg tudod nézni a jelenlegi pedagógus bértáblát:
5-ös
Ezt a "vezető óvónőre" írtad? Mert ha igen, akkor fogalmad sincs arról amiről beszélsz. Nem létezik olyan munkakör hogy "vezető óvónő". ( Igazából óvónő sincs, mert hivatalosan óvodapedagógus a nevük.)
Mégis kit vezetne, mikor a munkaideje 80%-ában egyedül van a csoportban a gyerekekkel, vagy max. dadus van vele, aki nem pedagógus hanem segítő személyzet?
7-es
Az azért ciki, ha valaki nem tudja értelmezni a "vezető óvónő" és az "óvodavezető" közötti különbséget. Ilyen erővel aki egy Auchan áruházat vezet az a "vezető eladó"?
Tényleg te akarsz engem kioktatni óvodai témáról, mikor 36 éve dolgozok óvodapedagógusként?
1986-ban végeztem a Bem József óvónőképző szakközépiskolában ( igen, akkor még nem volt diplomához kötve!. Aztán '98-ban elkezdetem a főiskolai képzést esti tagozaton, mikor ehhez kötötték a munkakört. Azóta még két, a szakmához tartozó felsőfokú végzettséget szereztem ( egyik sem "vezető óvónő" - mert ilyen nincs!).
8-as
" De a köznyelvben vezető óvónőnek is szokták hívni"
Soha nem hallottam ezt, pedig 36 éve vagyok a pályán. Ez olyan, mint ha egy BKK garázs vezetőjét vezető buszsofőrnek hívnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!