Alkalmazott matematikus vagy mérnökinfó?
Sziasztok!
Friss gépészmérnöki diplomával rendelkezem, szeretnék elmozdulni kicsit más irányba.
Igazából ahol dolgozom, ott rengeteget adna, ha lenne egy algoritmuselméleti alapom.
Emellett másodállás is szóba jöhet szerencsére a jelenlegi munkám mellett.
A kérdésem, hogy ti hova jelentkeznétek MSC-re a helyemben. Alkalmazott matematikusról csak olvasás szintjén tudok, nincs senki a környezetemben, aki ilyet végzett. Viszont a matematika mindig is nagy szerelmem volt, és csak jókat hallottam a szakról...
Mérnökinformatikusként mentem alkalmazott matekra, egyáltalán nem vészes. A mesterszakok többsége sokkal lazább, mint az alapszakok többsége, nem baj, ha nem matek alapszakról mész egyáltalán.
A kérdés inkább az, hogy mi érné meg a karriered szempontjából. Mivel akarsz foglalkozni a későbbiekben?
Köszönöm a válaszokat!
#1 Értem az érveid, valamennyi kétely bennem is van emiatt. Véletlenül a félig hasznos gombra nyomtam, bocs.
#2 Melyik egyetem?
A jelenlegi munkám mellett mindenképp valamilyen rugalmas munkaidős munka kellene. Szabadidőm (hétfőtől péntekig) sok van.
3
Ez nem válasz. Milyen területen akarsz dolgozni, mivel szeretnél foglalkozni? A céljaidnak megfelelően kell választanod mesterképzést. Összebugázni valamit, majd azzal boldogulni, esetleg rájönni, hogy ahova az előnyös, nem is szimpatikus neked, szerintem időpazarlás.
Az alkalmazott matematikus szak a matekról szól, programozni alig tanítanak. Lehet egy-két tárgyad az algoritmusokról, és kifújt.
A mérnök informatikus az gyakorlatiasabb. Ha erős elméleti hátteret szeretnél, akkor a programozó informatikust ajánlom - de abból inkább a Bsc-t. Msc-n már feltételezik, hogy rendelkezel megfelelő alapokkal, úgyhogy nem tanítanak algoritmizálni, hanem különféle matematikai hátterekkel tömik a fejedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!