Mit tegyek, ha teljesen pályát tévesztettem?
Szülei' egy gépészeti suliba küldtek, eddig tetszett, terveztem, hogy elmegyek gépészmérnöknek, de már teljesen kiégetett ez a sok monoton számolgatás. Egyedül az autocad/inventor rész izgat, meg a gyakorlati rész, esztergálás. marás. nem hiszem, hogy van bennem annyi kitartóerő, hogy végig tudjam csinálni az egyetemet. Ha meg nem csinálok egyetemet, akkor ezzel a végzetséggel gyár, ott meg állhatok a sor mellett 8 órát 10 perces pihenőkkel, amit csinálhatok 40 évig.
Igazából az építőipar vonzott engem, édesapám is abban dolgozik, de amikor iskolát kellett választani, akkor nem engedett el édesanyám oda, mert "sok a drogos meg késelős". Így 18 évesen meg már nem tudnék az alapoktól kezdeni egy új szakmát.
Építőipar egy kicsit gennyes, engem hasonlóan érdekelt a gépészet is és az építőipar. De így utólag bánom, hogy nem a gépészet fele mentem. Valahogy minden tróger ebben az iparágban köt ki, egész nap arra megy el, hogy azt nézem ki akar átverni.
Egyébként ha a sulit leküzdi az ember, nem csak a számolgatásból áll majd a napja. Lehet projekt menedzser aki projekteket vezet, lehet gyártó mérnök aki felügyeli a gyártást, lehet tervező aki ugye 3d-ben rajzol, vagy dolgozhatsz üzemeltetésben, és Sales-ben is ahol termékek promotálásával, eladásával foglalkozol.
De persze az iskolát azt végig kell tolni nincs mese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!