30 körül megéri újraérettségizni és egyetemet végezni műszaki területen msc-ig?
A megélhetésem biztos, szakmám van, és tapasztalatom is.
A középiskolai magatartásom nem olyan volt mint most - minden tanárral összevesztem, egyetlen tanórán sem figyeltem. Így lettem az évek végen kettes szinte mindenből, 4-es középszíntű érettségi átlaggal.
Szerintem ha akarnék tudnék többet, szeretnék fejlődni szakmailag, és erről nemzetközileg elismert papírt szerezni, de nem tudom megér-e kb. 6 évet és pár száz ezer Ft-ot az életemből ez az egész ha számos egyetem tananyaga ingyenes.
Mit gondoltok, jól jöhet a képesítés vénségemre, vagy túl nagy stresszel és pazarlással jár, kevés hosszútávú jutalom nélkül?
Ha a műszaki terület az informatika, akkor érdemes megcsinálni egy BSc-t, de mesterszakot már nem. Más műszaki területen egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy megéri, például a gépészmérnökök elég rosszul keresnek, és gondolom, hogy más mérnökök még rosszabbul.
Amiért esetleg érdemes nekifogni, az a presztizs, hogy elmondhasd magadról, hogy egyetemet végeztél, meg csajozni is jobban lehet vele, bár ismerek például házaspárt, ahol a férj “egyszerű” asztalos, a feleség meg multinál osztályvezető több diplomával.
Összefoglalva pénzügyileg nem éri meg a rengeteg szenvedés, az oktatás meg nagyon rossz itthon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!