Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 30 körül megéri újraérettségiz...

30 körül megéri újraérettségizni és egyetemet végezni műszaki területen msc-ig?

Figyelt kérdés

A megélhetésem biztos, szakmám van, és tapasztalatom is.

A középiskolai magatartásom nem olyan volt mint most - minden tanárral összevesztem, egyetlen tanórán sem figyeltem. Így lettem az évek végen kettes szinte mindenből, 4-es középszíntű érettségi átlaggal.

Szerintem ha akarnék tudnék többet, szeretnék fejlődni szakmailag, és erről nemzetközileg elismert papírt szerezni, de nem tudom megér-e kb. 6 évet és pár száz ezer Ft-ot az életemből ez az egész ha számos egyetem tananyaga ingyenes.

Mit gondoltok, jól jöhet a képesítés vénségemre, vagy túl nagy stresszel és pazarlással jár, kevés hosszútávú jutalom nélkül?

2022. febr. 23. 03:33
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Szeretnéd csinálni vagy nem? Kb ezen múlik
2022. febr. 23. 03:54
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát akkor szeretném csinálni ha ez tudásban magsabb színvonalat nyújt az ingyenesen elérhető tartalmakhoz képest, ha a papír ami kb. 36 évesen lesz a kezemben versenyelőnyhöz juttat a munkaerő piacon ha bármilyen nehézség érne az életben, ha megvalósítható levelezőn munka és magánélet mellett idegösszeroppanás nélkül.
2022. febr. 23. 04:10
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

Ha a műszaki terület az informatika, akkor érdemes megcsinálni egy BSc-t, de mesterszakot már nem. Más műszaki területen egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy megéri, például a gépészmérnökök elég rosszul keresnek, és gondolom, hogy más mérnökök még rosszabbul.

Amiért esetleg érdemes nekifogni, az a presztizs, hogy elmondhasd magadról, hogy egyetemet végeztél, meg csajozni is jobban lehet vele, bár ismerek például házaspárt, ahol a férj “egyszerű” asztalos, a feleség meg multinál osztályvezető több diplomával.

Összefoglalva pénzügyileg nem éri meg a rengeteg szenvedés, az oktatás meg nagyon rossz itthon.

2022. febr. 23. 07:54
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
Ha infóról van szó, akkor nem feltétlen, egyéb más műszaki területen viszont magasabb pozíció betöltéséhez 100%, hogy kelleni fog a diploma. Egy technikusból soha nem lesz tervezőmérnök.
2022. febr. 23. 10:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Te jó eséllyel legalább 70 éves koromig dolgozhatsz. Ďöntsd el, hogy ezt az időt mivel szeretnéd eltölteni.
2022. febr. 23. 21:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Azt is vedd számításba, hogy a szakmádat szereted-e, szeretnéd-e még kb 35-40 évig csinálni, tudsz-e a jelenlegi képzéseddel fejlődni, bírod-e fizikailag majd. Nem írtad, hogy mi a szakmád, de pl ha kőműves vagy vagy valamilyen fizikai munkát végzel, szinte biztos, hogy 50-55 éves korodra tropára megy a tested. Ezt is érdemes figyelembe venni szerintem, hogy válthatsz egy kényelmesebb, kevésbé fizikailag megterhelő állásra esetlegesen.
2022. febr. 23. 22:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Ès az lemaradt a legnehezebb időszak 55 és a nyugdíj között lesz. Nem mindegy , hogy fizikai munkával töltöd-e vagy sem.
2022. febr. 24. 05:46
 8/9 A kérdező kommentje:
Informatikához kötött a szakmám jelenleg is, kizárólag szellemi munka.
2022. febr. 25. 01:36
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen!
2022. febr. 25. 17:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!