Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Portugál szak mellé fel lehet...

Portugál szak mellé fel lehet venni a franciát? (ELTE)

Figyelt kérdés
Májusig nem lenne meg az emelt szintű érettségire a tudásom franciából, így oda nem tudok jelentkezni, szeptemberre már egy erős középfok meglesz. Ha jól tudom, akkor kell minort választani, lehet a franciát? Ha igen, mikor kell?

#portugál #ELTE-BTK #portugál szak
2022. febr. 22. 05:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Uh akkor elég nehéz lesz, remélem összejön, maximum ha nem sikerül, akkor következő évben jelentkezek franciára, mivel az a cél, a portugál csak másodlagos szerelem. Mivel már lassan végzek egy képzéssel, alig maradt államim, ezért nagyjából ugyanúgy jönnék ki csúszással is az önköltséggel. Itthonról pedig dolgozom és így is belefér a nappali, portugál pedig amúgy is csak nappalin van.

Még egyszer köszönöm a segítségedet.

2022. febr. 23. 00:12
 12/18 anonim ***** válasza:
2022. febr. 23. 09:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Hármas vagyok (az utolsó nem én vagyok.) Én először portugàl majd olasz minoros voltam. A franciánál ha jól tudom nincs ekkora versengés. Azt nézd meg van-e nyelvi alapvizsga minorosoknak az első év végén. Az szokta szórni az embereket. Azért van ez a nyelvi teszt az elején, mert vannak közös tárgyak ahol ugyanaz az elvárás a minorosok felé is. (Van, hogy a tanàr nem is tudja, hogy minoros vagy.) Ha az elején bekerülsz, akkor boztos megvan hozzà a tudásod, viszont ha van alapvizsga (spanyol minorosoknak volt, olaszon nem ezért nem tudom van-e) arra kédzülj nagyon.
2022. febr. 23. 09:47
 14/18 anonim ***** válasza:

Én francia alapszakos voltam, de nagyon sokszor együtt voltam a minorosokkal is.

Az első félévtől vannak francia minoros órák, majd a második félév végén egy nyelvi alapvizsga, ha az sikerült, mehetsz francia minorra, ha nem, akkor keresned kell valami mást (sok olyan minor van, aminek csak a 3. félévtől vannak órái).

Viszont a bekerülés nem könnyű, mert középszintű nyelvtudást kérnek. Első félév elején van egy szintfelmérő, azon át kell menni, hogy egyáltalán az alapozó tárgyakat elkezdhesd.

Ha kíváncsi vagy, akkor szívesen válaszolok, ha van valami kérdésed az elte francia szakával kapcsolatban.

2022. febr. 23. 13:32
 15/18 anonim ***** válasza:
Kedves 10-es! Esetleg tudnál mesélni a svéd minorról meg alapszakról? Szereted? Mennyire nehéz? 2 év alatt el lehet jutni b2-es nyelvvizsgáig?
2022. febr. 23. 22:53
 16/18 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy állsz most végül? Én is portugálra jelentkeztem (2. diploma lenne), lehet, hogy szaktársak leszünk. :) Én olasz minorra mennék.
2022. máj. 15. 14:09
 17/18 anonim válasza:
Szia, én is portugálra jelentkeztem! Másoddiplomaként és olasz minorra mennék. :)
2022. máj. 15. 20:40
 18/18 anonim ***** válasza:
#15 sveden vert izzadtunk mind minorosok mind alapszakosok, renegeteg plusz munkat igenyelt otthon, a 4.hettol mar nem szolaltunk meg igazan magyarul az anyanyelvi tanaroknal, a 2.hettol pedig minden heten forditasi dolgozatokat irtunk 😅 el lehet jutni b2es szintre de nagyon sok idot es energiat kell beleolni.
2022. máj. 17. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!