Emelt történelem érettségivel lehetséges még, hogy logopédus legyek?
Szia! Tudtommal a logopédiához mindenképp gyógypedagógia alapszak kell.
Nézd meg a felvi.hu pontszámító kalkulátorát. Elvileg lehet emelt törivel is felvételizni, csak sajnos nem jár érte +50 pont.
Pontosabban idézve:
"Érettségi követelmények
magyar nyelv és irodalom
ÉS
biológia vagy egy bármely idegen nyelv(1) vagy egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(2) vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(3)
(1) egy bármely idegen nyelv: angol; arab; beás; bolgár; bolgár nemzetiségi nyelv; cseh; eszperantó; finn; francia; holland; horvát; horvát nemzetiségi nyelv; héber; japán; kínai; latin nyelv; lengyel; lovári; német; német nemzetiségi nyelv; olasz; orosz; portugál; román; spanyol; szerb; szlovák; szlovén nemzetiségi nyelv; szlovén nyelv; török; ukrán; újgörög
(2) egy szakmai előkészítő vizsgatárgy: oktatási alapismeretek; szociális alapismeretek
(3) egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy: pedagógia ismeretek; pedagógiai ismeretek; szociális ismeretek
Egy tetszőleges érettségi tárgyat emelt szinten kell teljesíteni."
Szia!
Én angolból emelteztem és szeptemberben kezdtem gyógypedagógián. Az első éven összevonva tanulunk, majd csak a második évtől lehet logopédiára szakosodni, amihez az írásbeli és szóbeli alkalmasságit most tavasszal rendezik majd nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!