Mennyire nehéz? Lehetséges ennyi idő alatt felkészülni rá?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Most Január elején döntöttem el, hogy egyetemre szeretnék menni. (ELTE ájk)
5 éve érettségiztem utoljára, most emelt magyart és emelt törit akarok csinálni, hogy meglegyenek a pontjaim (még nincs nyelvvizsgám, ezért szükségem van a plusz pontokra ).
Erre a két emelt szintű érettségire kevesebb mint 5 hónap alatt napi 4-5 óra tanulással fel lehet készülni úgy hogy kb mind a kettőből legalább egy 60%-70%-ot elérjek?
2022. jan. 25. 21:04
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
25 szavazat
1/4 anonim válasza:
Szerintem töriből simán,de magyarból nem. Az egyik legnehezebb-szubjektívebb emelt tárgy, nagy olvasottság, széles irodalmi ismeretek kellenek hozzá,amiket az évek alatt elsajátít az ember. Nyelvet javasolnék esetleg.
De 60-70%-os emelt nem elég az Elte-ájk-hoz, 460 körül szokott mozogni a ponthatár.
2/4 anonim válasza:
Szerintem is érdemesebb nyelvből érettségizni, így meg lenne a b2 nyelvvizsgad. Egy emelt érettségi vizsga 50000 ft.
3/4 anonim válasza:
Az egyes válaszolóval teljesen egyetértek. Magyar emeltet annak érdemes tenni aki egész életében imádta a magyar irodalmat, rengeteget olvasott (a szerzőkről is és a történelmi háttérről is). Ez nem olyan hogy na leülök és bemagolom.
4/4 anonim válasza:
Hát azért az érettségi nem egy nagy dolog, ha emelt ha nem. Amúgy nem csak a magyar az amihez sok háttértudás kell, töri emelt sem abból áll azért hogy magolsz. De teljesen megoldható, ha van egy rendes háttértudásod ezekből a tárgyakból (tehát nem nulláról indulsz) akkor sima. Meg ha nulláról is indulsz de olyan eszed van akkor is megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!