Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért nem enged anyukám...

Miért nem enged anyukám kollégiumba?

Figyelt kérdés
A fővárosba szeretnék tovább kollégiumba lenni ugyanis 3 órára lakok tőle. Hasonló iskola van a városomba is, de Budapest több lehetőséget nyújt azért. Jó tanuló vagyok 4,7-4,5 az átlagom. A testvérem Budapesten lakik a másik pedig szintén oda fog menni kollégiumba egyetem miatt. Mégsem enged el, szerinte elzüllenék, pedig minden hétvégén hazajönnék és nap mint nap beszélnék vele amennyit lehet. Önállósággal nem lenne gond, sokat voltam egyedül már. Általába a barátokat nagyon megválogatom, sose volt nagyobb baráti társaságom (jó hogyha volt 1-2 barátom). Mit gondoltok hogyan bízhatna meg bennem annyira hogy elenged?

2022. febr. 14. 20:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
14 eves vagy?
2022. febr. 14. 20:49
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Mégis mivel nyújt többet konkrétan a budapesti iskola? Mert ha semmivel, akkor én sem engednélek.
2022. febr. 14. 21:10
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

Kolisként mondom, hogy ha van a közelben is hasonló suli akkor inkább oda menj.

Gondolj bele, hogy ha 3 órát utazol pénteken meg vasárnap is, gyakorlatilag alig marad hétvégéd.

2022. febr. 14. 21:16
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Mert van hasonló iskola a környéketeken. Teljesen felesleges 14 évesen így Pestre jönnöd. A lehetőségek meg árnak, majd 18 évesen ráérsz kollégiumba menni. 14 évesen csak az menjen akinek muszáj, mert nincs a környékén semmi lehetőség.
2022. febr. 14. 22:31
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
A főváros nem ad több lehetőséget a te helyzetedben. Én sem engednélek koliba, ha van közel középiskola. Jól tanulni ott is lehet.
2022. febr. 14. 23:28
 6/11 A kérdező kommentje:
Van HASONLÓ iskola és van olyan szak ami B tervbe bejöhet, de a városomba az a szak amire mennék nincs (vagy ha lenne is szakkör formájában van)
2022. febr. 15. 14:21
 7/11 anonim ***** válasza:
Mi ez a szak, ami csak 3 órára a lakhelyedtől van?
2022. febr. 15. 14:37
 8/11 anonim ***** válasza:
57%
Nem kell koli! Maradj ott ahol kozelebb van a suli! Nem lesz jobb sehol sem fog számítani h Pesten tanultál e vagy nem! Igaza van muternak
2022. febr. 15. 14:38
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

"városomba" - ??????

Nyelvtanból hányas vagy?

2022. febr. 15. 14:49
 10/11 anonim ***** válasza:
44%
Egyet higyj el, semmi nem dől el 14-15 éves korodban. Nem maradsz le semmilyen lehetőségről és semmilyen szakmáról, nagyon speciális esetek kivételével. Ha nincs a városokban keress olyan helyen, ahová be tudsz járni, nem 3 órára van csak pl 1 órára. Teljesen igaza van anyukádnak, sajnálom, tudom, hogy most nem ezt szeretnéd hallani és belátni se fogod, de minden 14-15 évesnek még otthon a helye. Ha végeztél majd elenged, ahogy a tesóidat is.
2022. febr. 15. 14:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!