Jogász szak?? (Továbbtanulás,pár kérdés lejjebb)
Sziasztok!
Kérem, csak olyan írjon,akinek családtagja, vagy éppen ő saját maga tapasztalatait tudja leirni.:)
Az lenne a kérdésem, hogy ténylegesen a hírhedt római jog , vagy polgári per jog és ezek vizsgája hogyan zajlik,és milyen? Illetve hogyan készül rá a jelölt?:) mármint ténylegesen gondolom azt a bő 600oldalt szóról szóra bemagolni pl római jogból tényleg szóról szóra kell annyi oldalt ?? De ez hogy lehetséges?vagy csak az egy negyedét kell szóról szóra magolni,többit saját szavainkkal, ha elmondjuk, érvelünk, megértjük mi-miről szól elég? Hogyan van ez ? :)
Továbbtanulás előtt állok,és azért is érdekelne. (KRE)
Előre is köszönöm nektek a válaszokat!
#10. "első körben megpróbálom csak a jogi asszisztens képzést"
Ami totál elpocsékolt idő lenne, mindenképp lebeszélnélek róla. Az ELTE-n tanulok, a fenti Róma-vizsgán konkrétan részt vettem, az elégségest szerzett hallgatók egyike voltam, és minden vizsgám sikerült első próbálkozásra, 4,00 feletti átlagot hoztam össze levelezőn. Eddig ez volt az első félév, nyilván nem láttam még semmit. Viszont munka mellett csinálom és eddig nagyon élvezem, várom a továbbiakat. Szerintem ha megpróbálod odatenni magad és szorgalmasan készülni, akkor sikerülhet. Biztosan lesznek bukott vizsgák, de ez mindenkinél benne van. A direkt szivatások (mint az említett Róma-vizsga) pedig leginkább az ELTE-re jellemzőek, a Pázmányról és a Károliról ilyen dolgokat nem igazán hallottam, ezeken jellemzően arról szoktak beszámolni a hallgatók, hogy a megszerzett érdemjegyet arányban érzik a felkészültségükkel. Dönts belátásod szerint és hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!