Mi a helyzet BME-n? Oda szeretnék menni továbbtanulni és lenne néhány kérdésem. Lejjebb.
Harmadéves villamosmérnök vagyok a BME-n.
A szakmai tárgyakat felejtsd el. Az első pár évben nem fogsz vele sokra menni. Haveromat úgy vágták ki az egyetemről, hogy szakmai OSZTV 12ik lett elektrotechnikából. Matek fizika elég fontos, de én mindekettőből közép szintű érettségivel kerültem be (2 nyelvvizsgával). A matek szerintem annyira nem vészes. Ha az alapok megvannak, akkor nagy baj nem érhet. A fizika viszont már elég húzós, főleg hogy egyenes félévben rémszar a tanár. Engem elsőre meghúztak fizikából, de keresztféléven 3 szor jobban megtanították és a követelmények is alacsonyabbak voltak. Az első félévben a programozás lesz nagyon kemény. Különtanár/segítség nélkül vért fogsz izzadni, vagy megbuksz. Érdemes egy kicsit a C- nyelvvel ismerkedni még egyetem előtt, mert nagyon nagy szívás :D.
A tanulás mennyisége relatív. Szerintem ha jó fejed van ne m kell sokat tanulnod. ZHk előtt 1-2 nap vizsgák előtt meg 2-3-4. Ez lehet több is, de kevesebb is. Tárgy válogatja. Van, hogy egy tárgyból 3 szor mész zhzni mert megvágnak, de ha kitartó vagy és nem adod fel, akkor sikerülhet. A VIKen nagyon könnyen buktatnak. Ehhez hozzá kell szokni. Ha feladod az első vagy második bukott zh után, akkor vége.
Ezt lefelejtettem:
A matek meg a fizika tárgy nem nehéz. Viszont a tárgyak amik rájuk épülnek már annál inkább. Itt a tárgyak 70%-a matematika. A jelek és rendszerek, a méréstechnika, az elektromágneses terek nagy része matek.
Én ezt sajnos nem tudtam előre, így elég felületesen tanultam meg a matematikát első évben és most bánom, mert 2 szer kell ugyanazt megtanulnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!