Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen magántanulónak lenni?

Milyen magántanulónak lenni?

Figyelt kérdés

2022. jan. 20. 17:11
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

És magántanulóként minden tantárgyból lesz vizsga? mint pl kémia, fizika stb

2022. ápr. 24. 20:57
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ismerősöm azt mondta, hogy készségtárgyakból őt békén hagyták, de hallottam olyat is, hogy abból is kellett vizsgázni.
2022. ápr. 24. 21:40
 13/20 anonim válasza:
Esetleg abban tudna valaki segíteni, hogy mire számíthat az a gyermek, aki 4 éve külföldön él és jár iskolába? Úgy értem, hogy haza szeretnénk költözni, de mivel itt kint megszokott egy teljesen másfajta oktatási rendszert, mint ami otthon van, ezért azt szeretnénk, ha magántanuló lenne. Ez már elég indok, hogy megkapja a státuszt, vagy meg se próbáljuk?
2022. máj. 16. 13:14
 14/20 anonim ***** válasza:
56%
Ha marad külföldön és átiratkozik egy magyar iskolába, akkor megkapja. Ha hazajön, akkor miért is kapná meg?
2022. máj. 16. 17:15
 15/20 anonim válasza:
Írtam, hogy hazaköltözünk, ezt a szülők kiskorú gyermekkel(és mivel iskolaköteles, így nyilván lejön, hogy az) együtt szokták megtenni... De akkor még egyszer: érvként figyelembe veszik-e, hogy eddig egy teljesen más iskolarendszerben tanult, és pont ezért szeretnénk ha magántanuló lenne. Mert megszokta ezt és nekünk is tetszik, hogy többek közt reggel 9-től du. 3-ig van mindennap tanítás, nem tudja, hogy mi az, hogy elégtelen, bukás stb., nem kívánom részletezni. Nem akarom, hogy az a fajta módszer szerint kelljen tanulnia, ahogy anno pl. nekünk kellett, vagy most. Ezt otthon elfogadják-e érvként, vagy felejtsük el? Talán így már érthető a kérdés lényegei része.
2022. máj. 20. 14:59
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt így nem fogják elfogadni. Egyébként meg lehet, hogy nem árt a gyereknek, ha ezt is megszokja, meg legalább kortársak között van. Amúgy meg miért kéne a bukástól félni?
2022. máj. 20. 19:53
 17/20 anonim válasza:
100%
Senkit nem akarok megbántani, de a mai magyar oktatási rendszerrel mi egyáltalán nem szimpatizálunk. Már eleve az is furcsa a számomra, hogy ilyen szigorú kritériumoknak kell megfelelnie a szülőnek akkor, amikor a saját gyermeke oktatása felett dönt. Miközben a magyar vezető politikusok gyerekei külföldi magániskolákban tanulnak, amelyek közel sem a magyar módszerre épülnek, de politizálni végképp nem szeretnék. Nyilván utánajárunk a kérdésnek, ha nemleges választ kapunk, akkor másik opciót találunk, de a magyar oktatás ilyen formában ki van zárva. Köszönöm a válaszod.
2022. máj. 21. 12:42
 18/20 anonim ***** válasza:

"Ilyen szigorú kritériumoknak kell megfelelnie a szülőnek akkor, amikor a saját gyermeke oktatása felett dönt."

Konkrétan mire gondolsz? Beíratod a körzetes iskolába, és kész.

Engem nem vizsgázatott senki, amikor a gyerekemnek iskolát kerestem.

Egyébként el kell, hogy keserítselek, ha magántanuló lenne a gyereked, akkor ugyanebből a hatalmas tananyagból kéne neki is vizsgáznia, de önállóan vagy magántanárral kéne rá felkészülni, ami még nehezebb.

Szerintem ne foszd meg a gyereket emiatt a közösségi élményektől. Az iskolában ami jó lehet, az pont a haverok, a tanulást az könnyíti meg, ha vannak ott barátai.

Egyébként Magyarországon is vannak alternatív iskolák, Waldorf, Montessori, esetleg ezeknek nézz utána.

2022. máj. 21. 20:07
 19/20 anonim válasza:
Ne haragudj, de én egy konkrét kérdésre konkrét választ, nem pedig vadidegen emberek magánvéleményét vártam pro és kontra az oktatás bármely formájáról.De mindegy, már utánajártam hivatalos úton a dolognak. Szép napot kívánok!
2022. máj. 23. 12:28
 20/20 anonim ***** válasza:

Pedig a kérdésre válaszoltam. Ha magántanuló, akkor az egész iskolából csak a kellemetlen dolog marad neki, azaz a követelmények, a tanulás, a vizsgák. Ha meg nem magántanuló, akkor egy csomó pozitívumai is vannak az iskolának, programok, haverok.

Tehát összességében magántanulónak lenni szívás.

Azoknak a gyerekeknek jó, akiknek beilleszkedési problémáik vannak, mert akkor a többiek nem kezdik ki.

2022. máj. 23. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!