Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kommunikáció és média vagy...

Kommunikáció és média vagy szociológia szak?

Figyelt kérdés
Döntés előtt állok, és teljesen bizonytalan vagyok. Eddig szociológiát szerettem volna, de most elbizonytalanodtam, hogy mennyire élvezném vagy mennyire tudnék vele elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A komm med is érdekel, szívesen tanulnám viszont oda minden évben sokan jelentkeznek, vagyis sokan fognak kilepni velem együtt ilyen diplomával az egyetemről és ugyanott vagyok, hogy vajon mennyire tudnék majd ezzel elhelyezkedni, tényleg van e kereslet rá. Plusz a komm-on nagyon magas szokott lenni a ponthatar, fogalmam sincs azt hogyan ugorjam meg. Előre is köszönöm a válaszokat!

2022. jan. 15. 10:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
4%
Tokmind1, egyikkel se fogsz semmire menni az eletben. 4 ev semmitteves, vegezell el inkabb 4 okj-s tanfolyamot.
2022. jan. 15. 11:01
 2/11 anonim ***** válasza:
74%

HA jó vagy matekból, akkor szociológia, és utána elte survey statisztika mesterszak. Közben meg piackutatónál vagy multi piackutató egységénél gyakornok.

Korunk egyik legjobb szakmája.

2022. jan. 15. 12:31
 3/11 A kérdező kommentje:
2# ez itt a bibi ugyanis nem vagyok kifejezetten rossz matekból, olyan 3-4es szoktam lenni, de nagyon nem szeretem. Csak a statisztika tart vissza a szoctól:(
2022. jan. 15. 13:34
 4/11 anonim ***** válasza:
92%
Akkor az tartson is vissza, mert a szociológia lényege a statisztika. 👀
2022. jan. 15. 13:44
 5/11 anonim ***** válasza:
96%
Erre sajnos nehéz mit mondani. :( Ha első diplomának szeretnéd, akkor valóban nehéz dolgod lesz a későbbiekben boldogulni valamelyikkel más nélkül. A szociológiában nagy potenciál van egyébként, de azt kiaknázni nagyon kell a matek, tapasztalataim szerint. Kommunikáció és média szakot én személy szerint csak akkor csinálnék, ha konkrét tervem lenne vele (egy barátom végzett ilyen szakon, de ott elsősorban a családi vállalkozás tevékenységi körének bővítése reklámtevékenységekre adta az alapötletet, így kvázi megvolt a munkahelye vele). A szociológia szerintem jobb választás. Ha tudnál mellette statisztikával, elemzésekkel foglalkozni, akkor kifejezetten jó lenne, de egyébként úgy gondolom, hogy így is van benne lehetőség, talán valamivel több, mint a másik szakban.
2022. jan. 15. 13:47
 6/11 A kérdező kommentje:

Eddig pedig azt hittem a kommunikációnak nagyobb értelme van. Mindig sokan jelentkeznek rá és nehéz bekerülni, úgyhogy azt hittem azzal könnyebb elhelyezkedni. Az a "baj", hogy mivel emeltezni társadalomismeretből fogok, ezért így leszűkül a választható szakok száma.:(

Annyi biztos, hogy nem szeretnék egész életemben egy monitor előtt ülni, ezért gondoltam először a kommot, h mondjuk valami reklámcégnél el tudnék helyezkedni. De ahhoz meg kellene valamilyen kapcsolat gondolom.

2022. jan. 16. 11:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem jön be, legfeljebb utólag szintemelőzöl másból.
2022. jan. 16. 14:29
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagy jó matekból, és már most kifejezetten ellene vagy a statisztikának, akkor felejtsd el a szociológiát, de azonnal, mert hiába ad a statisztika mellett színes tudást stb (igenis jó szak), tényleg ahogy érvényesülni lehet vele, az az utolsó multik meg olyacn cégek, szervezetek, ahil kőkemény elemzéseket várnak.

Üdv,

egy egy a kérdésed alapján hasonló gondolkozású volt szociológus hallgató.

(Azóta már váltottam szakot).

2022. jan. 18. 16:14
 9/11 A kérdező kommentje:

Hát, ezek elszomorító válaszok, de legalább időben kiderült számomra, hogy nem jó úton járok. Mindenkinek köszönöm a segítséget!

#8 Megkérdezhetem esetleg, hogy milyen szakra váltottál? És könnyű volt váltani?

2022. jan. 19. 00:24
 10/11 anonim válasza:
100%
Nyugodtan válaszd a szociológiát! A kommunikáció és média is társadalomtudomány, azonban a szociológia komplexebb ismereteket ad. Továbbá a szociológiával több területre is lehet specializálódni, mint pl. a médiaszociológia. Egyébként rengeteg helyre lehet menni vele. Tudsz menni versenyszférába HR területre, tv-hez, újságírás,stb... Tudsz menni állami szektor, mint pl. Gyámügy, gyermekvédelem, KSH, minisztérium és a lista elég hosszú! Amennyiben komolyan gondolod elég magas szintet eltudsz érni a szociológiában. Széchenyi díjas szociológusok vannak, Széchenyi díjas kommunikáció és médiaszakemberről még nem hallottam. :) Mondjuk Bsc komm-ról tudsz menni Ma szocra. Azért is ajánlom, mert magasabb fizetési besorolásba kerülsz, és egyes munkahelyek megkövetelik a diploma meglétét. Aki azt tanácsolja, hogy OKJ-t végezz inkább, annak is jót tett volna egy szociológia képzés az ELTE-n. Mivel fogalma sincs a világról és a benne végbemenő folyamatokról. Egyébként 2020 szeptemberétől megszűnt az OKJ! :) Amennyiben kevesebb a pontod, akkor próbáld meg a Szociális munkát! Nem bánod meg. Jó kaland, egyetemista leszel és mellette tudsz dolgozni és nagyon sokat tanulsz, kutatsz, terepen vagy, tapasztalsz. A főváros több lehetőséget tud a számodra biztosítani, amennyiben a vidéki mélyszegénysegből próbálsz kitörni. Egyébként a TáTK-n nagyon kedvesek az oktatók! ;) Ne feledd az lehetsz, aki csak akarsz és ne hagyd, hogy megfertőzzönek a fröcsögő emberek. Kövesd az álmaid! Üdvözlettel egy munkavállalási és pályaorientációs tanácsadó! (Szocos) Hajrá! :)
2022. jan. 27. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!