Felléphetek egy évfolyamot gimnáziumban?
Nem hiszem, hogy lehet ilyet sajnos. Én is örültem volna neki. De annyit tehetsz, hogy amit tudsz előrehozol, osztályozót csinálsz belőle (2-3 nyelvből, infóból közép aztán emelt mondjuk. El lehet lenni ezzel a 8 érettségivel, le tudja kötni a felesleges energiát) és utolsó évben már csak lazulni kell.
Egyébként, ha lehetne osztályt ugrálni, szerintem szokás lenne bizonyos körökben 14-15 évesen érettségizni (a jelenlegi szintet nem túl nehéz megugrani).
De ne aggódj, egyetemen lehet ilyesmit csinálni. Ha nem épül egymásra annyi tárgy, felvehetsz két félévnyit egy alatt, más kérdés, hogy megéri-e.
Az meg nem számít, hogy hány évesen érettségizel.
ELVILEG úgy tudom, hogy ha letennéd az összes tantárgyból az osztàlyozó vizsgát, akkor lehetséges lenne, de a gyakorlatban nem tudom, hogy ez hogy néz ki, szerintem nem is igazán van ilyenre példa.
Én esti iskolába járok és itt is volt régebben olyan, hogy egy év alatt két osztályt teljesíthetett az ember, én is elgondolkodtam rajta, de nem érdemes kapkodni. (én is voltam NYEK-es)
Ha komolyan érdekel, érdeklődj a sulinál.
Lehetséges gyakorlatban is.
Gimnázium alatt én is kihagytam egy évet. (osztályozó vizsgát tettem minden egyes tantárgyból)
Most járod a tizedik osztályt.
Beszélsz az osztályfőnökkel, igazgatósággal, elintézik, hogy majd a tizedik osztály elvégzése után osztályozó vizsgákkal kihagyhass egy évet. Ezzel elvégezted a 11. osztályt, és igen, jövőre rendes érettségire mehetsz.
Gyakorlatban nem tudom, hogy lesz. Lehet, hogy augusztusban lesznek a vizsgák.
#6-os vagyok.
Augusztus végén szoktak lenni ezek a vizsgák (a pótvizsgákkal egyidőben)
Ha tényleg ezt akarod, akkor minél hamarabb kérvényt kell írnod az igazgatónak ezzel kapcsolatban.
Azt is vedd figyelembe, hogy 11 osztályban már vannak fakultációk, így a kötelező tárgyakon kívűl még legalább 1 tantárgyból pluszban le kell vizsgáznod.
Egyébként ha érdekelnek részletesebben az osztályozó vizsgák, akkor szívesen mesélek róluk. (Ma is azt csináltam, bár ezúttal nem évfolyamugrás céljából)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!