Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik a kevésbé haszontalan...

Melyik a kevésbé haszontalan szak? Anglisztika vagy média-kommunikáció?

Figyelt kérdés
Melyikkel lehet nagyobb eséllyel viszonylag jól elhelyezkedni? Tudom, hogy mindkét szak eléggé lenézett és túlzsúfolt, ennek ellenére érdekelne, hogy ha valaki előtt ez a két opció állna, melyiket lenne érdemes választania.

2022. jan. 7. 14:00
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező így egyetem elvégzése után nekem a tapasztalatom az hogy érdemes olyan szakot választani ahol balanszolni tudod azt amit szeretsz, azzal, hogy milyen munkalehetőségeid lehetnek belőle.

A két szakkal az a gond hogy a lehetőségek limitáltak, médiával a gond az hogy nagyon nagy a kompetíció és sokszor ismerned kell embereket hogy bejuss helyekre, anglisztikánál is csak akkor lehetsz ezen a pályán sikeres ha tényleg nagyon jó vagy ebből és olyat tudsz adni amit mások nem.

2022. jan. 11. 12:55
 22/22 anonim ***** válasza:
75%
Kommunikacioval konkretabb gyakorlati lehetosegeid lesznek, eleve kotelezo resze a tantervnek a szakmai gyakorlat. Van kulon filmes/operator-szeru szakirany, ujsagiro es marketing is. Tovabba laborok, filmvagas, social media content managing. Szerintem hasznosithatobb tudast ad osszessegeben, mert viszonylag sokretu es modern a kepzes. Meg anglisztikan 15. szazadi regenyekrol meg filozofiai dolgokrol tanulni nem kimondottan hasznos. Raadasul angollal maximum valami multiba tudom elkepzelni, hogy felvennenek <angolos ismeroseim hivasokat fogadnak/inditanak> mert az se nem tanar, se nem kozgazdasz, se nem infos, szoval semmi. Ha leteszel egy angol felsofokot es mellette a kommunikaciot csinalod szerintem jobban jarsz, mert lesz valami a kezedben a nyelvtudason kivul, amihez ertesz (marketing, filmvagas, ujsagiras, szakiranytol fugg). Nyilvan ez a diploma nem er annyit, mint egy kereskedelem es marketing szak, de konnyebben hasznosithato es nem csak call centeres lehetsz vele. A lenyeg, hogy talalj jo gyakorlati helyet es a kapcsolatok sem artanak.
2022. jan. 22. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!