Az ELTE jobb jogi egyetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mint mindenki más az én korszakomban, szintén pályaválasztás előtt áll. Szó, mi szó, lényegében engem az érdekelne, hogy manapság az ELTE maradt ugyanolyan jó a jogi képzéseiben, mint régen? Nincs ismerősöm aki tudna nyilatkozni ezért is fordultam ide.

A másik ami ELTE mellett szóba jött jogi képzések terén, az pedig a Széchényi egyetem (Győr). "Ő róla" is ez a kérdésem, hogy jól el lehet helyezkedni egy Széchényis diplomával, mint egy ELTE-ssel? Mennyire jó náluk a jogi képzés? (Sajnos innen sincs ismerősöm)

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mindegyikkel előbbre fogok jutni!

2022. jan. 2. 11:59
 1/9 anonim ***** válasza:
10%
Ebenguba.
2022. jan. 2. 12:23
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Igen, az ELTE illetve a Pázmány a két vezető egyetem a jogi képzésben. Aki nem ezt állítja, azok a többi egyetemre járnak és a mundér becsületét védik. De nyílt titok, hogy – főleg ekkora túlképzés mellett – a szakmában az elte (és pázmány) felé lejt a pálya. A képzés is magasabb színvonalú és az ezekről kijövő jogászok is jobban képzettek. E kettő valamelyikére menj.
2022. jan. 2. 13:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenhol ugyan azt a jogot tanulod. Ha ilyen olyan szipi szupi nemzetközi ügyvédi irodában vagy cégnél akarsz dolgozni, akkor ELTE vagy Pázmány tényleg. De ha nem ez a cél, akkor nem mondanám hogy mindenképpen az előbb említett kettőre kell menned. Ha jól tanulsz és HELYEZKEDSZ, akkor amúgyis mindegyik egyetemen végezve jó helyen eltudsz helyezkedni.
2022. jan. 2. 13:33
 4/9 anonim ***** válasza:
25%
Még mindig az ELTE-nek és a Pázmánynak van a legnagyobb neve, de a tavalyi felvételin a Károlyi is nagyon felkapott lett, állítólag ott is elég jó lett a képzés. Ha vidékben gondolkodsz, akkor viszont Szegedet tudnám ajánlani, amit szintén elfogadnak. Nagyon sok a frissen végző jogász, bőven tudnak válogatni az ügyvéd- vagy bármilyen irodák, és persze Győr környékén a győrivel is valószínű könnyen el tudnál helyezkedni, de pl. Pesten valószínű komolyabban veszik az ELTE és Pázmány diplomáját.
2022. jan. 2. 13:35
 5/9 anonim válasza:
100%
Én Győrbe járok jogász szakra, ha ezzel kapcsolatban van kérdésed írj nyugodtan, szívesen válaszolok. Más egyetemekkel viszont nem tudom összehasonlítani a győrit, hiszen csak erre van rálátásom. :)
2022. jan. 10. 14:05
 6/9 anonim válasza:
100%

Szegedre járok, nem ajánlom egyáltalán. Ha írsz privátban, szívesen mesélek, vagy elmesélem a tapasztalataimat, válaszolok egyéb kérdésekre.

Ha nem a záróvizsgáim előtt lennék, átjelentkeztem volna már.

2022. jan. 11. 21:34
 7/9 anonim ***** válasza:
78%
Pázmányra járok, most vagyok első éves. Ha van olyan kérdésed, amire tudnék válaszolni, akkor írj nyugodtan.
2022. jan. 11. 22:48
 8/9 A kérdező kommentje:
5. és 6. válaszoló: írtam nektek privátban! :)
2022. jan. 23. 13:09
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is írhatsz :) én ELTE-s vagyok
2022. jan. 26. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!