Sziasztok! Mint mindenki más az én korszakomban, szintén pályaválasztás előtt áll. Szó, mi szó, lényegében engem az érdekelne, hogy manapság az ELTE maradt ugyanolyan jó a jogi képzéseiben, mint régen? Nincs ismerősöm aki tudna nyilatkozni ezért is fordultam ide.
A másik ami ELTE mellett szóba jött jogi képzések terén, az pedig a Széchényi egyetem (Győr). "Ő róla" is ez a kérdésem, hogy jól el lehet helyezkedni egy Széchényis diplomával, mint egy ELTE-ssel? Mennyire jó náluk a jogi képzés? (Sajnos innen sincs ismerősöm)
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mindegyikkel előbbre fogok jutni!
Igen, az ELTE illetve a Pázmány a két vezető egyetem a jogi képzésben. Aki nem ezt állítja, azok a többi egyetemre járnak és a mundér becsületét védik. De nyílt titok, hogy – főleg ekkora túlképzés mellett – a szakmában az elte (és pázmány) felé lejt a pálya. A képzés is magasabb színvonalú és az ezekről kijövő jogászok is jobban képzettek. E kettő valamelyikére menj.
2022. jan. 2. 13:00
3/9 anonim válasza:
Mindenhol ugyan azt a jogot tanulod. Ha ilyen olyan szipi szupi nemzetközi ügyvédi irodában vagy cégnél akarsz dolgozni, akkor ELTE vagy Pázmány tényleg. De ha nem ez a cél, akkor nem mondanám hogy mindenképpen az előbb említett kettőre kell menned. Ha jól tanulsz és HELYEZKEDSZ, akkor amúgyis mindegyik egyetemen végezve jó helyen eltudsz helyezkedni.
2022. jan. 2. 13:33
4/9 anonim válasza:
Még mindig az ELTE-nek és a Pázmánynak van a legnagyobb neve, de a tavalyi felvételin a Károlyi is nagyon felkapott lett, állítólag ott is elég jó lett a képzés. Ha vidékben gondolkodsz, akkor viszont Szegedet tudnám ajánlani, amit szintén elfogadnak. Nagyon sok a frissen végző jogász, bőven tudnak válogatni az ügyvéd- vagy bármilyen irodák, és persze Győr környékén a győrivel is valószínű könnyen el tudnál helyezkedni, de pl. Pesten valószínű komolyabban veszik az ELTE és Pázmány diplomáját.
2022. jan. 2. 13:35
5/9 anonim válasza:
Én Győrbe járok jogász szakra, ha ezzel kapcsolatban van kérdésed írj nyugodtan, szívesen válaszolok. Más egyetemekkel viszont nem tudom összehasonlítani a győrit, hiszen csak erre van rálátásom. :)
2022. jan. 10. 14:05
6/9 anonim válasza:
Szegedre járok, nem ajánlom egyáltalán. Ha írsz privátban, szívesen mesélek, vagy elmesélem a tapasztalataimat, válaszolok egyéb kérdésekre.
Ha nem a záróvizsgáim előtt lennék, átjelentkeztem volna már.
2022. jan. 11. 21:34
7/9 anonim válasza:
Pázmányra járok, most vagyok első éves. Ha van olyan kérdésed, amire tudnék válaszolni, akkor írj nyugodtan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!