Melyikkel járnék jobban?
Programozó, informatikus szeretnék lenni. Tavaly jártam programozni, és most is csinálom itthon.
Egy műszaki technikum ipari informatikai technikus osztályban vagy egy gimnázium matek/infó (esetleg általános ) osztállyal járnék jobban?
4-5-ös tanuló vagyok,bár ami nem érdekel pl. föci, nem nagyon tanulom meg
Gimivel szerintem jobban jársz, mert erősebb matekot kapsz, ami elég fontos szerintem, ha komolyabb szintre szeretnél eljutni.
Gimnázium mellett van az az érv, hogy ott motiváltabbak a diákok, "tanulósabb" a közeg, így valószínűleg rád is több ragad.
Szerintem gimnáziumba menjél. Több helyen is van informatika tagozatos osztály, ahol programozni is tanítanak.
Utána pedig mehetsz tovább a felsőoktatásba vagy a szakképzésbe informatikával kapcsolatos dolgokat tanulni. (Itt lakhatsz kollégiumba, szóval nem kell aggódnod akkor sem, ha kiraknak otthonról. Egyébként ha megkérdezhetem, miért gondolod azt, hogy ez fog történni?)
(Ha szeretnéd, szívesen segítek informatika tagozatos helyeket keresni. Csak mond el, hogy nagyjából az ország melyik részén nézelődjek)
Én azt mondom, hogy egy kicsit merülj bele a középsulis matekba, nem azért, hogy legyél túlszorgalmas, hanem azért, hogy lásd, hogy egyáltalán mi az a matek szint, ami kéne.
Én jelenleg most végzek egy gimnáziumban idén, megjártam a matekfakultációt, de annyi időáldozat volt a semmiért, mert nem éreztem magam jobbnak matematikából tőle, ezért ott is hagytam 2 év után (5 évesre jelentkeztem anno). Természetesen van ellenpélda is, ezért javaslom, hogy kicsit nézz bele az anyagba, mennyire idegen neked a matek, ezen kell szerintem gondolkozni.
Egyik barátom szintén jó tanuló volt, matek és info terén, ő szakgimibe ment, azaz ilyen technikum szerűségbe, aminek a végén OKJ képzést kap programtervező informatikusként. 4 év alatt érettségire is tanulsz a szakma mellett, ami lehet húzósnak hangzik, de ha a saját motivációd megvan, szerintem az számít (nála sem a jó tanulókról volt híres az osztály, de ő maga tudta, hogy tanulni kell). Idén pedig egyetemi szinten tanulnak programozást, nyilván lehet van 1-2 hiányosság, amit csak egyetemen tanítanak, de már van egy alap szintje, és plusz pontot is érhet egyetemre már az OKJ képzés is, és ott akarja folytatni, hogy még több esélye legyen a piacon.
Én ha újrakezdhetném, lehet a technikumot választanám, aminek a végén van egy 1-2 éves OKJ képzés. Egy érettségieredmény a továbbtanuláshoz szerintem csakis az egyén kérdése, nem a közegé, és a barátomnak is volt esélye ott is emeltes matekra járni, mint nekem gimnáziumba. Én most az utolsó félévben kezdem bánni, hogy nincs annyira teljesen bombabiztos tudásom gimi végefelé, de igyekszek orvosolni.. de ez persze lehet iskolafüggő is.
A kicsit zárt nézetű szülők miatt is inkább ezt javaslom.. de szerintem ezt velük is meg kellene beszélni, hogy ez lehet kicsit kegyetlen dolog, hogy egy semmivel küldenek az életbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!