Milyen mérnök legyek?

Figyelt kérdés

Matekból és fizikából nagyon jó vagyok, pályaválasztás előtt állok. Az apukám szerint mérnök kéne hogy legyek, de nem tudok sokat róla. Milyen mérnök lehetek? Miről szólnak? Attól félek hogy túl nehéz.

Nagyon szépen kérlek titeket hogy ne szedjetek szét darabokra, ne filézetek ki azért mert tájékozatlan vagyok, nagyon szívesen elásom magam ha azt akarod :(

2021. nov. 22. 22:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehetsz pl villamosmérnök ezzel a felállással vagy mérnök informatikus. Nem egyszerű elvégezni, de kétségenkívül megéri. Később fejleszthetsz pl autókat, különböző gépeket, de számos ágazatuk van.
2021. nov. 22. 22:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Közlekedésmérnök pl érdekes szerintem, bár nem ez a legjobban fizetett ágazat.
2021. nov. 22. 22:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Gépészeknél is dominál a fizika :)
2021. nov. 22. 22:36
 4/6 anonim ***** válasza:
85%

Biomérnök: a fizika mellett biosz és kémia is

Vegyészmérnök: bőven van mellette kémia

Környezetmérnök: kicsit környezetvédő

Anyagmérnök: anyagok pontosabb ismerete, főleg polimerek, kompozitok, fémek.

Faipari mérnök: ez egyértelmű

Gépészmérnök: pl. gyárakban ha valami gyártmány hibás, megnézed mi a gond, és tervezel egy jobb gyártó gépet a csomó követelmény és addigi tudásod alapján. Vagy autókat tervezel. Stb. Gépelemek, csavarok, csapágyak...

Mechatronikai mérnök: kicsit más, mint a gépész, de sokban hasonlít, talán ők jobban belenyúlnak a gépek programjába is.

Energetikai mérnök: hőtan, erőművek energetikája, stb

Ipari termék- és formatervező mérnök: kicsit gépész, de művészeti és gazdasági-pszichológiai irány is

Villamosmérnök: ők többet foglalkoznak a villamossággal, elektrotechnikával. Vezetékek, kapcsolások...

Mérnökinformatikus: ebben nagyon sok az informatika

Építészmérnök: épületek tervezése, ellenőrzése, statikájuk (például az épületgépészet viszont már gépészmérnöki vonal), nagyon sokat rajzolnak, modelleznek és nagyon húzós végigcsinálni, azt mondják

Építőmérnök: építmények tervezése, pl. hidak, autópályák, stb.

Közlekedésmérnök: járművek, a közlekedés van a középpontban

Logisztikai mérnök: Szállítás, raktározás, stb. részletes ismerete, ehhez szükséges gépek, stb.

Járműmérnök

Molekuláris bionika mérnök: biosz+infó+mérnöki

Hogy többet megtudj, nézz fel a Felvi.hu-ra :)

2021. nov. 22. 23:31
 5/6 A kérdező kommentje:
4/4 kedves és hasznos vàlasz, köszönöm
2021. nov. 22. 23:40
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltak túl erős alapjaim, sajnos középiskolát nem vettem túl komolyan de mèrnök lettem. Valószínűleg neked az alapjaid jobbak most. De èn is elvègeztem, nem lehetetlen. Elkezdtem rendesen tanulni ès az elején magán órákat is vettem. Amugy az nem mindegy, hogy milyen mèrnöknek tanulsz, nem minden mérnök végzettség keresett ès fizetett. Èn az agrár, élelmiszer, epitoipar meg hasonlókat hanyagolnàm mèrnökkènt. A gèp ès jàrműgyártás , villamos illetve It-s területen dolgozok keresnek jó bért normális munkaidőben sztem.
2021. nov. 23. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!