Milyen mérnök legyek? (bővebben lent)
Továbbtanulás előtt állok. Nagyon érdekel a műszaki irány. Szeretnék új dolgokat létrehozni, továbbá problémákra megoldást találni. Éppen ezért kezdett el érdekelni a műszaki irány. Viszont egy gondom van: nem tudom eldönteni, hogy melyik szakot válasszam, és hogy egyáltalán nekem való-e.
A matekot mindig nagyon könnyen megjegyeztem. Legtöbbször már egy példa megoldása után is meg tudom érteni a tananyagot.
Viszont a geometria nem az erősségem. Meg tudom tanulni, meg is értem, de bármennyit foglalkozok vele, egy idő után teljesen elfelejtem, és kezdhetem előlről a tanulását. A függvényekkel sem vagyok valami jó helyzetben, de azok már kezdenek egyre jobban menni.
Ez a kettő miatt nem mertem fakultációra menni, és nem merem az emelt érettségit bevállalni belőle. De mostanra már eléggé elbizonytalanodtam abba, hogy elég lesz-e csak középszintű érettségit tenni belőle. Természetesen efölött még pluszban külön foglalkoznák azokkal az anyagrészekkel, amik az egyetemen jobban kelleni fognak. Nem a magasabb szintű matematikától félek, csak nem kívánok olyan részével nagyon sokat foglalkozni, amikre csak kis mértékben lesz szükségem.
A fizikával nagyon témakörfüggő, hogy milyen viszonyba vagyok. A kilencediked tananyag, vagyis a mozgások és az erőhatások nagyon nem mentek és mennek, utáltam őket. Ezzel szemben az elektromosságot nagyon szeretem, számomra ez tűnik a legkézzelfoghatóbbnak. A másik terület, amit még érdekesnek találok belőle, az a fénytan, de az elektromosságtan talán egy picivel jobban tetszik. Továbbá az elektromosság témaköre annyira megtetszett, hogy már az is megfordult párszor a fejemben, hogy villanyszerelő leszek.
Fizikából ezért nem tervezek leérettségizni. Helyette az informatikát csinálom meg, valószínűleg emelt szinten.
Érdekel a programozás is, de nem tudnám elképzelni úgy az életemet, hogy egésznap csak azt csinálom. Már sikerült megismerkednem egy programnyelv alapjaival, és nagyon lenyűgöz, hogy miket lehet "pár szóval" létrehozni. Továbbá, bár még sohasem csináltam olyat, a weblapfejlesztés is jónak tűnik.
Köszönöm, hogy végigolvastátok. Természetesen köszönöm a válaszokat, így előre is.
Van egy jó és egy rossz hírem:D
A rossz az, hogy mindegyik mérnöki szakon függvényekkel fogsz számolni és/vagy tanulni róluk pár félévet, természetesen a mostaninál sokkal de sokkal durvább szinten. Amit most tanulsz az kb olyan, mintha annyit tudnál, hogy 1+2=3.
Jó hír az, hogy mivel gyorsan megérted a matekot, így 100% hogy nem okozna neked a matek problémát, csak lusta vagy tanulni/gyakorolni :D ezt nem bántásnak írom, de akik ilyen könnyen megértik azok nagyon hajlamosak arra, hogy ne tanuljanak/gyakoroljanak rá otthon eleget. Szóval menni fognak a függvények is, csak gyakorolj rá eleget és arra is tekints úgy, hogy egy egyszerű dolog csak be kell gyakorolni.
Ha az elektromosság érdekel és megy a matek, akkor eszedbe ne jusson villanyszerelőnek lenni, mert a villamosmérnökök nagyon keresettek, jól is keresnek, kevesebbet dolgoznak, mint egy villanyszerelő és sokkal kényelmesebb körülmények között is dolgoznak (na meg az áram se ráz majd meg:D). Szóval ha ennyire tetszik, akkor érdemes lenne megpróbálni egy villamosmérnökit. Gyilkos lesz a matek arra készülj és az emelt hiánya miatt ott fogsz elsőnek találkozni fontosabb témákkal, így az első két félévben matekból többet kell gyakorolnod.
Informatika nem csak programozás, egy processzor pl nem tervezi meg magát és a hálózatok se a semmiből jönnek létre. Szóval ott is szétnézhetsz még, hátha érdekelne valamilyen irány.
Ajánlom egyébként, hogy nézz az érdekesebb mérnöki szakokról tantárgyleírásokat, így látni fogod, hogy miket fogsz tanulni főként.
Hasolnó cipőben járok én is, de én vegyészmérnöknek készülök. A kémia jól megy nqgyon, emeltezek is belőle, de a matek hasonló mint nálad. Es ugye a vegyeszmernok messze nem csak kemiabol all. En elkezdtem kulontanarhoz jarni, aki most meg segit kimaxolni a kozep matekot. (Kilencedikben felevkor meg buktam :D, most 12.re 80%+ os probaerettsegiket irok.)
Nyaron pedig mondta, hogy segit az analízisben (derivalas, integralas) alapjaiban, aztan Becsbe tervezek menni vegyes -es folyamatmernok szakra. Sok sikert :)
Mmint, erettsegi utáni nyaron..
es vegyész* és folyamatmernok
Elozo voltam
ipari automatizálás, robotika
vmi ilyesmi kell neked!
abban van elektronika, programozás, optikai érzékelők stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!