Szerintetek mit kéne tanulnom, minek érdemes tovább tanulni most nőként?
Miért pont művészet?
Ha egyetemre mész, miért számít, hogy nő vagy? Programozni is tud egy nő, meg nyelvet is oktatni, vagy akármi. A fizikai munkáknál persze, számít, hogy mennyit bírsz emelni, de ha csak a fejed használod, akkor tök mindegy, nő vagy-e vagy férfi.
Szerintem nyugodtan kérdezd meg az iskolapszichológust, hátha tud ebben neked segíteni, nekem is segített a döntésnél :D Meg amit tudsz talán csinálni, hogy megnézed milyen szakok vannak fent egyetemen beírod a szak nevét YouTube-on (persze nem teljes körű tájékoztatást kapsz, de mégis lesz egy benyomásod róla, hogy egyáltalán érdekel az az adott szak), meg az még jó, ha vannak ismerőseid akik valamilyen szakmában dolgoznak és tőlük is kérdezhetsz. Én is anno gondolkodtam művészeti szakon mert én nagyon régóta jártam zeneiskolába, de én úgy gondolta hogy igaz szeretem nagyon csinálni, de hobbiként maradt meg. De akik művészeti suliba mennek, sokan előtte szakgimnáziumba jártak, persze vannak nagyon tehetséges jó technikával rendelkező emberek is, akik nem végeztek szakgimit, ezért lenne érdemes tudni, hogy pontosan mennyire vagy képzett azon a területen és pontosan milyen művészeti ág érdekelne?
(mellékesen vannak akik évet halasztanak és addig valami mást tanulnak, mondjuk megcsinálják a jogsit, nyelvizsgát vagy elkezdenek egy szakmát tanulni, Stb. és utána mennek egyetemre, vagy vannak olyanok akik egyetemet váltanak, csak ez azért rosszabb mert akkor fogy az államilag támogatott félévekből)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!