Milyen szakra menjek az egyetemen?
Most vagyok végzős a gimiben, és nincs túl sok ötletem hogy merre tovább (tudom, ezzel vagyunk még így egy páran) Szóval szívesen fogadnék ötleteket tőletek!
Először is hogyan viszonyulok az alábbi tantárgyakhoz:
Nem szívesen tanulom: irodalom, nyelvtan, biosz, fizika
Szívesen tanulom: történelem, idegen nyelvek, művészetek
[matematika a kettő között van]
Alapvetően jó tanuló vagyok 4.5 vagy afeletti átlagaim voltak így az évek alatt. Emeltezni töriből fogok, szóval ez is egy szempont, hogy olyan szak legyen ahol ez felvételis tárgy.
Úgy általánosságban magamról: humánabb beállítottságú vagyok inkabb, mintsem reálos. De meg a matekkal annyira nincs is bajom, de a fizika, szörnyű…. Természettudományos tantárgyakat nem szerettem különösebben. Jó a nyelvérzelem (angol, német) Sport nem érdekel, és alkalmatlan is lennék hozzá. Hobbiból pedig rajzolni járok egy rajzsuliba, amit amúgy nagyon élvezek, bár nem tudom, hogy ezzel foglalkozné-e. Könnyen feltalálom magamat, szeretek irányítani/ vezető szerepet betölteni. Élvezem a csapatmunkát is, és jó a kommunikációs képességem is. Munkavégzés helyszíneként egy irodának vagy valami hasonlónak örülnek, semmiképp sem szabadtéren.
Gazdasági/pénzügyi területek?
Ott mondjuk erős a matek.
Ne menj egyetemre, nem éri meg.
4 év ment pocsékba az életemből a qrva felsőoktatás miatt.....
Inkább csinálj OKJ-t. Igen tudom hamarosan megszunik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!