Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Elb. sztam. Hogyan hozhatom...

Elb. sztam. Hogyan hozhatom helyre?

Figyelt kérdés

Szóval 2 évvel ezelőtt magántanuló lettem, és többet be sem mentem a suliba, még vizsgázni sem. Így 2 év után még mindig 9.-es vagyok, és szeretném újrakezdeni a sulit. (mentális zavaraim voltak, azért lettem magántanuló) Egész jók a képességeim, nem kellene hülyére tanulnom magam ahhoz, hogy érvényesülni tudjak. Nyelvi szakra vagy emelt bioszra szerettem volna járni, de így, ilyen háttérrel szerintem lehetetlen. Ajánlanátok Budapesti iskolákat, ahová esetleg átvennének? Kollégista szeretnék lenni. Nagyon hiányzik a suli, ma már egy csomót sírtam, mert irigy vagyok a barátaimra, akik ma suliban voltak, én meg itthon döglöttem. Kérlek, adjatok tanácsot! Nagyon szeretnék tanulni, megbántam, hogy magántanuló lettem. Segítsetek!

16 éves lány

2010. szept. 1. 17:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Szent László gimi vagy Berzsenyi gimi. Talán ez a kettő, ami ér valamit, ha már úgy érzed, hogy jó képességeid vannak. Egy gimnázium keményebb, mint egy szakközépiskola.
2010. szept. 1. 17:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Magántanulóként ne vágyj mostmár gimire.

1 jó szakközép még szóbajöhet. Elárulod miért nem jó a magántanuló dolog? jár hozzád tanár v feladnak házit azt csinálni kell?

Én örülnék ha otthon lehetnék nem h sok ember közt.

2010. szept. 1. 17:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Tudom, de bármit elviselek már. Amúgy is gimibe akartam jelentkezni, de az osztályfőnököm lebeszélt. Aztán kereskedelem-marketing szakra kerültem egy szakközépbe. Ezért is nem jártam be, mert egyáltalán nem érdekelt, én nem azon a területen szeretnék érvényesülni. Emiatt mentális zavaraim lettek, 2 pszichológus tanácsolta a magántanulóságot. Megbántam nagyon. Ki kellett volna tartanom.
2010. szept. 1. 17:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem, úgy van, hogy 3 havonta be kell menni a suliba vizsgát tenni az összes tantárgyból. Most gondoltam - tavaly az lett volna a vizsgafeladat, hogy 4 oldalas esszé a Beszterce ostromából. Ha el tudok menni másik suliba, szemétkedésből megírom nekik azt a 4 oldalas esszét, aztán dugják fel maguknak. Csak hogy lássák, nem vagyok életképtelen.
2010. szept. 1. 17:53
 5/6 anonim ***** válasza:
így már rendes suliba nem fognak felvenni. csak a körzetedbe kijelölt kötelező intézménybe (cigótanya), amíg tanköteles vagy. bár ha orvosi papírral tudod igazolni és jószívű az igazgató, akkor talán. de ha elmúlsz 18 úgyis kitesznek, vagy tandíjat fizettetnek veled.
2010. szept. 1. 20:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem tarts ki magántanulóként. Lehet ha újból bekerülsz vmilyen közösségbe, újra az lesz mint a múltban. Vannak páran, akik magántanulók voltak, és semmi hátrányuk sincs emiatt. Nézd a jó oldalát is a dolognak, nem kell egyből mindent feladni. Ha bementél volna vizsgázni, akkor most nem lennél megint 9-es. Időben megcsinálnád az érettségit, aztán szevasz. Utána meg tanulnál vmi szakmát, vagy ha olyan jó képességűnek tartod magad, akkor irány az egyetem. Kitartást!
2010. okt. 10. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!