Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire szükséges biológiai...

Mennyire szükséges biológiai alaptudás a pszichológia szakhoz? Hiányos biológiai tudással el lehet végezni ezt a szakot?

Figyelt kérdés

2021. okt. 4. 00:03
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Két szopató (alapozó) tárgy van, legalábbis ott, ahova én jártam: az anatómia/neuroanatómia és a statisztika. Meg lehet ott is tanulni mindent a nulláról, de ha affinitásod nincs hozzá, nem fog menni.
2021. okt. 4. 00:10
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Öm, nem. Mivel biokémiai folyamatokat tanultok, anatómiát keményen. Növényekről is lesz szó, de csak a gyógyszerek miatt. Meg tudod nézni felvi-n milyen tárgyból kell emeltezni.

[link]

2021. okt. 4. 00:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az alaptudás nem árt, de ha valaki nagyon ráfekszik, akkor el tudom képzelni, hogy szinte a semmiről feltornázza magát. Az alapozó bioszos tárgy (és néhány arra épülő másik tárgy) nem könnyű, úgyhogy a nulláról indulva tényleg nehéz lesz megcsinálni, de nem tartom lehetetlennek kellő szorgalommal. Viszont mindig felbukkan a biosz a képzés során, szóval nem igazán lehet arra játszani, hogy az elején túl leszel rajta.

Második: azért biokémiának csak nagy jóindulattal nevezném azt, amiről tanulunk. Úgy értem igen, van róla szó, de pl. egy orvosira járó ember azért sokkal többet tanul erről, mint mi, és kiröhögnének, ha azt mondanám nekik, hogy biokémiát tanulok. A növényekről egyáltalán nem tanulunk, csak az emberről szól a tananyag. Gyógyszerekről én igazából inkább a mesterképzésen hallottam, de az sem volt túl részletes, és azt is meg lehet tanulni nem túl erős biosz tudással. Biológia emelt pedig nem kötelező a szakra, sőt, még középszintű biosz érettségi sem, és sokan nem is azzal érkeznek a képzésre.

2021. okt. 4. 06:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
2021. okt. 4. 10:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nulla biosszal szerintem nehéz lett volna nekem, de egyébként nem mondanám olyan hu de szopatónak. Talán az idegtudomany, na az az, de előtte még van biológiai pszichológia, az nem volt olyan vészes. Szerintem sok szorgalommal okes leszel
2021. okt. 13. 11:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Nagy előny ha bioszból emeltezel, mert szükség lesz a bioszra.

Azonban ha mégse tanultál sok bioszt gimiben, akkor is meg lehet csinálni kellő szorgalommal, meg persze ha legalább kicsit is érdekel a biosz.

2021. dec. 1. 00:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!