Hatékonyan tanulás?
Figyelt kérdés
Olyan problémám van, hogy nagyon nehezen tudok egy adott tantárgyat megtanulni, ez nem más mint a történelem. Valaki tudna neki bevált praktikákat/taktikákat, hogy hogyan tudnám könnyedén megtanulni a történelem tananyagot? A tanító tanárra semmi gond, mert nagyon szuperül magyaráz, és az órai anyagot amit leír/elmagyaráz értem, csak mikor elolvasom a tankönyvben, akkor nem áll össze kép, és nem marad meg semmi. :(2021. okt. 3. 19:13
1/1 anonim válasza:
Csinálj kártyákat. Nekem is ellenségem a történelem megjegyzése, pedig a tanár megfelelően magyarázza el (megjegyzendő, hogy ő előadást tart, szóval amit leírsz, az a tuti, ő pedig gyorsan beszél, én meg szóról szóra írom xd). Leülsz, elkezded olvasni a jegyzetet, és amit fontosnak gondolsz, azt kiírod egy darabka papírra kérdésként, aztán a hátuljára a választ. Alapból eldönteni, hogy mi legyen kiírva sem egy perc. Így az egészet, betűről betűre végigolvasod. Mire a végére érsz, kb képben leszel. A füzetet (vagy tk-t) is kell elolvasni néhányszor, de a sok kártya után, ha megjegyzed, nem lesz vészes összerakni, vagy legalábbis válaszolni a kérdésekre, ha teljesen jó sorrendet nem is tudsz alkotni (merthogy mi kicsit össze-vissza ugrálunk az időben, viszont az események megvannak, meg hogy kivel mi történt, de az évszámokkal katasztrófa vagyok, így sorrendet nem feltétlen tudnék). Napok óta ezzel megy el az időm, és kezdek reménykedni, hogy legalább a kettes meglesz, vagy jobb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!