Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Környezetgazdaságtant szeretné...

Környezetgazdaságtant szeretnék tanulni. Milyen szakon tudom ezt tanulni, hol érdemes?

Figyelt kérdés

Idén fogok érettségizni és ilyen irányba szeretném folytatni a tanulmányaimat. Viszont sehol sem találtam, olyan alapképzést amely ezzel foglalkozna, mindegyik csak elvétve. Melyik alapképzés biztosítana jó alapot egy ilyen irányú mesterhez, illetve melyik mesterszakok jok ilyen területen?

Láttam hogy van ilyen mester a BCE-n és a BME-n is.

2021. szept. 26. 09:43
 1/4 anonim ***** válasza:
81%
2021. szept. 26. 09:56
 2/4 A kérdező kommentje:
igen, ezt én is láttam, de ez a mesterképzésnek a leírása. ELöszőr egy ehhez passzoló, megfelelő alapokat adó alapképzésre kéne mennem, Csak nem tudom melyik lenne a legjobb. Gazdálkodás és menedzsment, vagy pénzügy és számvitel vagy alkalmazott közgazdaságtan? Ezek között vacilálok, de ha van egyéb ötletetek szivesen fogadnám.
2021. szept. 26. 16:32
 3/4 anonim ***** válasza:

“ Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a gazdaságtudományok képzési terület alapképzési szakjai, továbbá az agrár képzési területről a környezetgazdálkodási agrármérnöki, a vidékfejlesztési agrármérnöki, a természettudomány képzési területről a geográfus, környezettan alapképzési szak.”

Ezek közül választhatsz elsősorban.

Innentől kezdve pedig már tök mindegy az alap, mindent elölről kezdtek mesteren, ami fontos. Azt válaszd, aminek tetszik a tanterve. Én például a gazdálkodás es menedzsmentet választanám, bár az elején mind ugyanaz, később a többi nekem unalmas lenne.

2021. szept. 26. 18:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Mivel környzetgazdaságtannal itthon nehezebb elhelyezkedni, én a helyedbe nemzetközi gazdálkodásra mennék mert muszáj nyelvet tanulnod ( 2 szakmai nyelvvizsga a kovetelmeny) konnyebben el tudsz vele helyezkedni kulfoldon, plusz nem árt ismerned a nemzetközi integrációkat, eu-s politikákat és ezt is az ng-n tudod megtanulni
2021. szept. 28. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!