Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 45 évesen érdemes nekiállni...

45 évesen érdemes nekiállni még tanulni ?

Figyelt kérdés

45 éves férfi vagyok , 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezem hivatalosan , vannak tanfolyamon végzett szakmáim , de azt a munkáltatók nehezen fogadják el .

Nem tudom , létezik e még olyan ok - jés tanfolyam , amit a munkaügy támogat ? Megpróbálnék más szakterületet is , hátha nagyobb szerencsével tudnék el helyezkedni .

Érettségizni is szerettem volna , de az iskolában ahol a képzés zajlott , elutasítottak , mivel nincsen nappali tagozaton végzett szakmám , így nem tehetek érettségi vizsgát sem az új rendelet alapján .

Szeretnék változtatni az életem színvonalán a családom anyagi biztonságán , de a lehetőségeimet tekintve , afféle ( ördögi kőrbe csöppenve érzem magamat ) !

Van valakinek , valami ötlete , hogyan lenne lehetőségem mindezen változtatni , vagy már ennyi évesen , régen késő ?

2021. szept. 23. 13:12
 1/7 anonim ***** válasza:
96%

Érdekes, mert Kimlén 8 általánost kérnek az esti gimihez.

Szerintem nézz utána intézményenként a lakhelyed közelében.

Mivel nagyon szar a közoktatás, így végezd el 10-13 hónapos okj-s villanyszerelő képzést. Még mindig van becsatlakozási pehetőség.

Végzés után meg kitanulod a munkahelyen a szakmát.

Tuti nyerő szakma!

2021. szept. 23. 13:29
 2/7 anonim válasza:
44%

45 évesen már biztosan értesz 1-2 dologhoz.

Szerintem ennyi idősen hagyd a tanulást, csak akkor lenne értelme ha a munkáltatód kér valamilyen képesítést és az fizetésemeléssel járna.

Ennyi idősen a munkaerőpiacon nem sokat érsz komoly tapasztalat nélkül (min. középvezető), hiába szereznél valamilyen papírt, senki nem fog alkalmazni.

Szerintem gondolkozz saját vállalkozásban amihez lehet jól jön valamilyen üzleti képzés.

Lehet akár fizetős is, de ezeknél az a legfontosabb hogy nézz utánna hogy hova jelentkezel mert valamelyik sz**t se ér.

Ha van sikeres vállalkozó barátod, ismerősöd akkor nála is kérdezősködhetsz hogy hogyan kezdett bele.

Nem ismerem a helyzetedet de ha tényleg változtatni szeretnél a családod életszínvonalán akkor szerintem a saját vállalkozás az egyetlen járható út neked.

2021. szept. 23. 13:30
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

2. elég ostobaságokat ír.

Igenis tanulni kell, leérettségizni és utána még szakmát tanulni.

2021. szept. 23. 13:37
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
Lehet diákhitelt felvenni OKJ-re.
2021. szept. 23. 13:37
 5/7 anonim ***** válasza:
46%

Butaságokat írsz. A 2-esnek igaza van. Ilyen idősen semmivel nem lesz előrébb egy érettségivel. Itt max olyat kell tanulnia, amivel önmagától előrébb tud lépni. Senki nem fogja 48 évesen magához csábítgatni irodai melóra 500k-s fizuval, mert leérettségizett.

2021. szept. 23. 13:57
 6/7 anonim válasza:

2-es vagyok:

Közben eszembe jutott hogy nem teljesen reménytelen a kérdező helyzete, nagyvárosok közelében érdemes szétnézned kaszinókban és pókertermekben.

Rendszeresen indítanak krupiéképzést garantált munkalehetőséggel. Pár hetes a tanfolyam, ha jól emlékszem akkor közben jár fizetés is és egész jól lehet keresni a végén, 300-350-et megkapsz a fővárosban, 8 órára minimálbérre bejelentve fix munkaidővel, fizetett szabival.

A pókerterem más, ott 2 hétvége a tanfolyam és rosszabbak a feltételek de ott is jól lehet keresni, az inkább rövidtávon ajánlott.

#5: Na igen, köszönöm

2021. szept. 23. 14:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értékes válaszokat , nagyon jó ötleteket írtatok le itt , a vállalkozás sem tűnik rossz ötletnek amúgy , ám én mindig azt akartam , hogy egy jó szakember válhasson belőlem , na igaz értek pár dologhoz , de nem vagyok igazán szakmunkás , mert a munkáltatók szemében a 4 es bizonyítvány elégtétel , csak amikor látják , hogy ok - jés , na akkor vágnak csalódott arcot és már is hozzáfűzik , hogy szép bizonyítván , de sajnos kár , hogy csak ok - jés , nagyon sajnálom stb ...
2021. szept. 23. 14:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!