Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen informatikai okj-t...

Milyen informatikai okj-t érdemes letenni amivel ellehet helyezkedni és jól is lehet keresni?

Figyelt kérdés
Ahogy nézegettem 550-690e ft ok a tanfolyamok árai. Gondolom ez vissza jönne idővel. De milyet lenne érdemes letenni?
2021. szept. 15. 07:32
 1/8 anonim ***** válasza:
57%

Mi érdekel?

Mi a motiváció?

Kérlek ne mondd, hogy semmi, csak a pénz és még a matekot is utálod, ezért nem mész egyetemre.😢

Azt érdemes, ami érdekel. Ne legyél informatikus, ha amúgy semmi közöd hozzá.

Szóval. Miért szeretnél belevágni?

2021. szept. 15. 09:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Okj?

Semmilyet. Szar a közoktatás. Felsőoktatás sem sokkal jobb, de legalább kapsz diplomát, ami belépő szint sok helyen.

2021. szept. 15. 10:11
 3/8 A kérdező kommentje:
1. Építőiparban dolgozom. Ezt imádom csinálni. Szivesen tanultam volna tovább építésznek. Szóval nem, nincs bajom a matekkal és érdekel is a dolog. A pénz is érdekel természetesen. De maga a szakma is érdekelne ha lenne bele látásom jobban tudnék erről nyilatkozni
2021. szept. 15. 10:28
 4/8 anonim ***** válasza:
7%
De ha nincs rálátásod, miből gondolod, hogy tetszene? Az építészet és a kőműves melók elég messze állnak attól, amit egy informatikusként kell majd csinálnod.
2021. szept. 15. 11:29
 5/8 A kérdező kommentje:

Na nem mondod komolyan?!😀😀😀

Egyszeru kerdest tettem fel. Honnan az istenbol szedjek ralatast??? Mond mar el nekem.

2021. szept. 15. 11:31
 6/8 anonim ***** válasza:
71%

Megkérdezte valaki, hogy miért akarsz informatikus lenni, erre elkezdtél jönni az építőiparral meg azzal, hogy lettél volna építész.

Általában azok tanulnak informatikusnak, akik meg is tudják válaszolni azt az egyszerű kérdést, hogy miért akarsz az lenni. Ezek általában olyan személyek, akik vagy infós szakgimibe jártak, vagy szabadidejükben sok időt töltöttet a terület ismerkedésével.

Feltételezem nincsen válaszod arra sem, hogy milyen informatikus szeretnél lenni.

Rengeteg féle van, de egy biztos, az OKJ semmit sem ér. Az oktatás rém, a tananyag elavult, a CV alapján meg nem fognak kapkodni sem érted.

Mi érdekel? Hardveresebb dolgok? Szoftverek? Front end? Back end? Ezeket jó lenne tudni, mert enélkül nem tudunk ajánlani egy OKJ-t sem. Szerintem amire nem szükséges egyetem, az a rendszergazda, gépszerelő és karbantartó, az más kérdés hogy ezek nem nagyon érik meg, fizetésileg sem. Mondjuk még a web design-hoz (csak front end vagy csak tervezés) sem kell szerintem diploma, ott már inkább a grafikusi tapasztalatok és a portfólió ami számít.

2021. szept. 15. 11:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyetem vagy magadtól. A többi csak fszság
2021. szept. 15. 12:11
 8/8 anonim ***** válasza:
67%

"Egyszeru kerdest tettem fel. Honnan az istenbol szedjek ralatast???"

Onnan, hogy nekiállsz önállóan tanulni, mielőtt kib*szol pénzt akármilyen tanfolyamra mondjuk, mert amúgy is szükséged lesz önálló tanulásra a szakmában és így legalább nem vágsz bele valamibe, amihez annyira nem értesz, hogy soha életedben egy kódsort sem írtál?

2021. szept. 15. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!