Rossz tanulóból lehet diplomás?
Én 12 évig egy darab szarnak hittem magam, a tanárok lehúztak, és fogalmam sem volt mit kezdjek magammal.
Aztán érettségi után rájöttem hogy diplomát szeretnék. Leültem matekozni, és 2 hónap alatt átvettem magamtól (youtube + mateking segített persze)
azt a 4 éves gimis anyagot amiből bukdácsoltam, érthetetlen volt ahogy a tanár próbálta előadni.
De 2 hónap alatt átvettem, újraérettségiztem. Gimis érettséginél 26 pontot sikerült összehoznom... épp hogy nem buktam meg. Amikor újraérettségiztem már 86%-ra sikerült megírnom.
Azóta az Óbudai Egyetemen tanulok mérnökinformatikusnak, és a 2. évemet kezdtem idén.
Mi számít rossz tanulónak?
Középiskolában (gimiben) 3,2-4 közötti átlagaim voltak. Tán sosem 4-es felett. Egy egyetemet 2 év után kukába dobtam, mert dög voltam hozzá. A következőt köztársasági ösztöndíjjal végeztem.
Most 40 vagyok, újra tanulok. 4,6-nál nem volt rosszabb átlagom.
Azért várd ki a jelenléti számonkéréseket...
Gratulálok, nagyon motiváló történet, további sok sikert!
Neked is gratulálok!
Én is 3.4 körül voltam középsuliba mindig
Köszönöm, ezt jó tudni
Én is hasonlóan voltam a matekkal középiskolában. Végig 2-es voltam, soha nem volt jobb félévem, aztán írtam egy 4-es mater érettségit. Ki érti ezt?
Mellesleg a diploma a kitartásról szól. Leülsz, utána nézel, küzdesz, na még egyszer, nem adom fel, csinálom tovább, hopp bealudtam a fáradtságtól, de ébredés után újra nyitom ki a füzetet... Erről szól.
Sose felejtem el, nekem az első félév végén, december 6-án este ültem a koliban a menedzsment füzetem felett és pityeregtem. Aznap lett volna a pót ZH, de kb. semmit nem tudtam és nem bírtam elmenni rá. Kb. mindent elbuktam abban a félévben, egy katasztrófa lett az egész... a következő félévemben már küzdöttem és bár hiába lett jó az a félév, 29 kreditem lett és 1 híján átkerültem költségtérítésre...
De végül megcsináltam a sulit. Kitartáson múlik minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!