Diplomás ápoló vagy egészségügyi ellenőr szak? Mennyire érné meg azt tanulni, milyen nehéz, mennyire intenzív a tanulás?
Egészségügyi szakközépiskolában végeztem, ezután OKJ-s képzésre jártam egy évet. Úgy döntöttem, hogy egyetemre szeretnék menni, de sajnos emelt szintű érettségim az nincs egy tantárgyból sem.
Egészségügyi ismeretekből szeretném majd letenni, de addig is az lenne a kérdésem, hogy mennyire nehéz szak, mik kellenek hozzá? (még mielőtt valaki kérdezné, a tanulással nincs bajom, csak kíváncsi vagyok milyen)
Biológia érettségit megérné letenni közép szinten vagy elég lenne az emelt eü?
Válaszokat előre is köszönöm.
Mivel eüs szakközépben voltál, így anat miatt nem biztos hogy szükséges a biosz érettségi, max alkalmazott biosz, biokémiás tárgyakhoz érdemes átnézned. Emelt eü jó lehet, abból erős pontszám + egy egész jó közép és akkor fel is vettek.
Bértáblát nézve mindegyik felsőfokú tanulmány megéri, mert több fizud lesz, mint okj-sként.
Nehezebbek ezek a szakok mint az középsuli, kell tanulnod. Nekem bsc ápolón volt, gyakorló ápoló okjs társam, aki azt gondolta, hogy na majd okj után pikk-pakk meglesz ez is. Hát anatból úgy bukott, ahogy azt kell😅
Ezekhez az a szakokhoz kell szorgalom, illetve az hogy szeresd amit csinálsz, tudd hogy kikkel szeretnél foglalkozni.
Mindkettő könnyű szak, viszont az ápolói munka nehéz és strapás, de annál gyönyörűbb. Népegészségügyi ellenőrként jól kereshetsz, ha sikerül jó helyen elhelyezkedned,viszont (szerintem) unalmas.
Én eü.-i szakgimibe jártam, érettségiztem eü.-i ismeretekből és jártam a népegészségügyi karra, valamint van pár ismerősöm mindkét szakmából. Végül nekem egyik sem tetszett, de ez nem jelent semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!