25 évesen késő elkezdeni az orvosit?
szerintem tök jó, hogyha van közgáz végzettséged, ugyanis a félévi 850 ezer forint tandíj nem fogja befizetni önmagát, és 7 félévet már ellőttél a 14ből, tehát 5 félévet ki kell majd fizetned
tehát ez az álom 4,2 millió forintba fog neked kerülni, nem számítva az alternatív költséget, hogy te 3 évig keményen tanulni fogsz, és egy büdös forintot nem fogsz érdemben keresni
egyébként azzal nincs baj, ha 31 évesen avatnak doktorrá, orvos lehetsz, mert orvosból mindig több kell majd, mind amennyi rendelkezésre áll
nem véletlenül praktizálnak még 70(!) éves emberek is
azért nem ártana átgondolni, hogy mit is akarsz kezdeni ezzel a végzettséggel, ha már ennyi időt és pénzt bele kívánsz rakni
például segédápolónak vagy beteghordónak esetleg műtőssegédnek már holnap elmehetsz
egyébként az orvosi képzés első évének végén kötelező ápolástan gyakorlat van, ahol gyakorlatilag segédápolói feladatokat bíznak majd rád, tehát ki lehet próbálni ezt az egészségügyeseit
a státusz az semmit nem jelent, ezt hosszútávon nem lehet a státuszért csinálni
csak mondom egy kezdő közgazdász nettó 300 forintot keres, én előbb anyagilag összeraknám az életemet, és csak utána játszanék orvososat 6 évig
Albert Schweitzer 30 évesen kezdett el orvosi tanulmányokat folytatni, mondjuk ő nem húzott vele lapot a 19-re.
A korkülönbség nem akkora akadály. Az én évfolyamomon is voltak páran, akik pár évvel idősebbek, de nem igazán volt emiatt beilleszkedési gondjuk.
Vagy például harmadéves nyári gyakorlaton volt velem egy osztályon egy lány, akit addig nem ismertünk, mert másik orvosi egyetemről jött. Róla nem is gondoltuk volna, amíg nem mondta, hogy ő amúgy 29 éves és már van egy diplomája.
Volt 40+-os évfolyamtársam. Orvosként dolgozik.
Szóval szerintem nem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!